sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Mauser osmi v finalu

Mladi Trboveljčan Maks Mausser je v soboto dopoldne na prostem in kvalifikacijskim treningu, ko je dosegel drugi oz. šesti čas. Dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi evropskimi tekmovalci. Na tekmi, ki seveda šteje za točke, je vozil odlično. Super, če seveda odštejemo oba štarta. V prvi vožnji je takoj po štartu trčil s sotekmovalcem in padel, tekmo nadaljeval z zadnjega mesta, a si z odlično vožnjo privozil deveto mesto.
Tudi v drugi vožnji mu štart ni najbolje uspel, v prvem ovinku je bil šele okoli 30. mesta, potem pa je iz kroga v krog napredoval in tako kot v prvi vožnji tudi drugo končal na devetem mestu, Seštevek točk mu je prinesel skupno 8. mesto.

»Žal mi starta nista uspela, kot sem si želel. Moral sem se precej potruditi, da sem pripeljal do devetega mesta. Kljub temu sem z dirko kar zadovoljen,« je povedal Trboveljčan.

V finale se je sicer uvrstilo najboljših štirideset motokrosistov, ki so se pred tem pomenili na štirih dirkah conskega dela tekmovanja. Mladi Mausser se je na finale uvrstil kot zmagovalec jugozahodne cone, ki se je izkazala za najmočnejšo, kar je potrdilo tudi finale. Prva tri mesta so namreč zasedli tekmovalci iz Mausserjeve cone.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor