Matej Železnik je končal nižjo glasbeno solo za harmoniko v Hrastniku in solo petje v Velenju. Z glasbo Elvisa Presleya, pravi, se ukvarja že od otroštva, ko je kot mlad fant poslušal tedanji Zasavski Radio Kum Trbovlje. “Tedaj sem dobil navdih in občutek, da lahko tudi jaz pojem Elvisa,” je povedal.

Od leta 2000 do leta 2008 je sodeloval z Rudarsko godbo Hrastnik, kasneje pa je sodeloval tudi s KUD Veter. Nato, pravi, ga je glasbena pot zanesla v komercialne pop oziroma rock vode. Nastopa v duetih, pa tudi samostojno, kot “one man band”, kot si pravi. Leta 2012 je začel sodelovati tudi s Steklarsko godbo Hrastnik na klaviaturah in kot pevec.

Železnik ustvarja tudi avtorsko glasbo in piše besedila. Od leta 2014 je javno nastopal na lokalnih televizijskih oddajah, kot so Polka in majolka, Glasbeni ključ ter Gostilna pr’ Francet’, kjer je predstavljal svojo glasbo. Javnosti je, ko prepeva Elvisovo glasbo, poznan pod umetniškim imenom Elvis Iron Ginger. Od leta 2014 je član slovenskega Elvis Presley kluba. Včlanjen je tudi v Društvo glasbenih delavcev s Ptujske gore, s katerim javno nastopa na različnih zabavah.

Če se uvrsti med nastopajoče na JamaŠpilu, bo, pravi, pel pesmi Elvisa Presleya, saj “ravno letos mineva 40 let od smrti kralja rock’n’rolla in tudi v Zasavju imamo ljubitelje Elvisove glasbe.”

ZT

Prejšnji članekFunk Fu: “Za nami sta že dva koncerta.”
Naslednji članekBlagoslovljeni motoristi