sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Masažna olja

Masaža brez pripomočkov daje občutek zategovanja, nervira. Pri sprostitvenih masažah to nikakor ni prijetno pri terapevtskih ali športnih povzroča dodatno bolečino, pri že tako občutljivem predelu, ki ga masiramo.
Tako laiki kot profesionalci zato vedno uporabljajmo pripomočke za masiranje. Ti so lahko različni. Lahko so to olja, losjoni, lahko tudi puder za dojenčke.

Ustavimo se pri najbolj pogostem pripomočku, olju. Masažna olja naj bodo mastna, kompaktna, mazljiva in drsljiva. Pri nas uporabljamo naravna/zeliščna olja in domača olja. Vendar pozor, tudi tukaj moramo biti pazljivi. Pri domači uporabi je lažje, ker osebe poznamo. Pri profesionalni je treba biti bolj pazljiv, zaradi možnih alergijskih reakcij. Zato po morebitnih alergijah vprašamo pred masažo.

Domače šentjanževo olje
Najboljše je masiranje z naravnim domačim šentjanževim oljem. Naredimo ga tako, da v domače deviško hladno stiskano olivno olje namočimo šentjanž. To olje ni samo mastno in dovolj drsi. Priporočamo ga tudi pri uporabi masaže hrbta pri ljudeh z obrabo hrbtenice oziroma vretenc (ali drugih sklepov) ali pri tistih, ki imajo discus hernijo (sploh, če so že bili operirani). Pri primerih, ko masaža ni priporočljiva, z njim dvakrat dnevno namažemo poškodovan predel. Olje prodre globoko v sklepe in jih domače rečeno »podmaže« ter s tem ublaži trenje.

Zeliščna olja
Za terapevtske in (predvsem) sprostitvene masaže uporabljamo pri nas tudi zeliščna olja kozmetike Farmasi. In sicer masažni olji Ayurveda in Aromaterapija.

Masažno olje Ayurveda ponuja prebujanje in osvežitev vseh čutov, zaradi mešanice indijskih kultur, aloe vere in drugih olj. Uporabljamo ga tako za terapevtsko kot Ayurvedsko sprostitveno masažo. Masažno olje Aromaterapija vsebuje olja grenivke, kamilice, ilang ilanga in ovsa in je odlično pri sprostitvenih, aromaterapevtskih ali angelskih masažah, ki jih izvajamo.

Obe vrsti olj in vso preostalo kozmetiko Farmasi, ter seveda kataloge, lahko naročite pri nas.nasveti-zana-olja-2

Mi skrbimo za vas in vaše zdravje ter dobro počutje. Se vidimo v ZANI.

Vabljeni,

vaša ZANA
facebook.com/ZanaPS

ZANA cover novi

Isti avtor