Rahle bolečine se seveda pojavljajo tudi ob sprostitvenih masažah, to je naša splošna občutljivost telesa.  Pri bolečinah med in po terapevtskih masažah pa velja sledeče: terapevtske masaže niso nikoli neboleče. Boli iz dveh razlogov:

  • ker je masiran predel že tako ali tako razbolen,
  • ker mora biti terapevtska masaža intenzivnejša od klasične, če želimo doseči želeni učinek.

Seveda moramo biti pri tem pozorni, da ne presegamo pragu vzdržljivosti masiranca. Zato med masažami vedno sprašujemo, če preveč boli, ali prosimo, da nas opozorite, če bo bolečina neznosna. Ni naš namen spraviti vas preko roba, seveda pa moramo opraviti svoje, če želimo doseči cilj.

Bolečine isti dan ali dan po masaži so redni spremljevalec terapevtskih masaž, to je potrebno vzeti v zakup. Največja napaka, ki jo ljudje delamo, je, da zaradi tega ker nas je bolelo, prenehamo z masažami, kljub opozorilom maserja/terapevta, da tega ne storimo. Verjemite, po vsaki naslednji masaži je boljše, manj boleče, lažje. Če so bolečine prehude, lahko začnemo z refleksoterapijo za boleč predel na stopalih.

Po vsaki masaži vam pri nas olajšamo bolečine z balzamom dr. C.  Tuna, kozmetike Farmasi. Balzam je naraven, ni agresiven za kožo in vsebuje izvleček čilija, ingverja, koprive, mentola in mešanico naravnih eteričnih olj. Blagodejno deluje na oboleli predel. Pospešuje proizvodnjo kolagena, izboljšuje strukturo kože. Če si z njim mažemo stopala, spodbuja prekrvavitev v njih (sploh pri mrzlih stopalih). Zaradi vsebine mentola, ga lahko uporabljate tudi pri prehladih.

Mi ga redno uporabljamo pri našem delu in doma. Balzam ali katerekoli druge proizvode lahko naročite pri nas. Poglejte si spletno stran www.farmasi.si .

Naročila in informacije sprejemamo na telefon:  051 428 724

Vabljeni.

Vaša ZANA
facebook.com/ZanaPS