Markuljeviću dve medalji

Pretekli vikend (30. september, 1. oktober) je na Reki potekal 22. Mednarodni karate turnir Croatia Open, ki je tudi tokrat zbral številčno zasedbo, saj se je na tatamijih pomerilo kar 1228 tekmovalk in tekmovalcev iz 21 držav. V Larnaki pa je takrat potekal turnir svetovne karate zveze.

Reka

Karate klub Trbovlje so predstavljali Daniel Haralović, Aljaž Hvala ter Marko in Uroš Markuljević. Vodil jih je trener Blaž Hribovšek.

Letošnji Croatia Open si je kar nekaj držav izbralo za izborno tekmo za svetovno člansko prvenstvo in evropsko mladinsko prvenstvo, med njimi tudi Slovenija, tako da je imela uvrstitev med najboljše še dodatno težo. Tokrat je imel svoj dan Uroš Markuljević, ki je osvojil dve medalji, srebrno pri mlajših članih in bronasto pri članih. Ob koncu tekmovanja je imel statistiko pet zmag in dva poraza. Ostali trije tekmovalci niso imeli najboljšega dne in so svoje nastope končali že v prvem krogu.

Larnaka

Od petka do nedelje je v Larnaki na Cipru potekal turnir svetovne karate zveze Series A, kjer se je pomerilo 937 tekmovalk in tekmovalcev iz 76 držav sveta. Med enajstimi slovenskimi tekmovalci na Cipru sta bila tudi Urša Haberl in Almin Salkić. Almin se je s kato Gojushiho-Sho in oceno 36,7 uvrstil v drugi krog tekmovanja med najboljših 64. V drugem krogu je s kato Kanku Sho prejel oceno 35,3, kar pa ni zadostovalo za uvrstitev v naslednji krog. Urša se je v prvem krogu pomerila proti Egipčanki Hisham in izgubila z rezultatom 5:2 ter tako končala svoj nastop v prvem krogu.

JS

Foto: KK Trbovlje


 

Prejšnji članekZastrupljena drobnica
Naslednji članekGasilsko reševanje