V Poreču je od četrtka, 29. junija, do nedelje, 2. julija, potekal Svetovni pokal za mlade Karate1 Youth League, kjer se je pomerilo kar 3193 tekmovalk in tekmovalcev iz 72 držav sveta. Barve Karate kluba Trbovlje so v sklopu reprezentance zastopali Kenan Isaković ter Marko in Uroš Markuljević. Z njimi sta bila trener Blaž Hribovšek in predsednik kluba Bogdan Simerl.

Za odličen rezultat je poskrbel Uroš Markuljević, ki je v kategoriji mlajših članov do 84 kilogramov med 45 tekmovalci s petimi zmagami in enim porazom osvojil bronasto medaljo. V prvih treh krogih je premagal Poljaka Lebedieva 2:0, Slovaka Prievoznika 3:3 in Škota Andersona 3:2. V četrtfinalu je bil z 10:0 boljši Belgijec Anisimov, ki je z uvrstitvijo v finale Urošu omogočil repasaž za bron. Prvo je sledila zmaga nad Estoncem Metsom 2:2. V borbo za bronasto medaljo proti Bosancu Novickemu je Uroš vstopil odločno in že od samega začetka kontroliral dvoboj, ki ga je na koncu dobil s 4:2 in tako končal svetovni pokal na odličnem tretjem mestu.

Kenan Isaković je nastopil v kategoriji mlajših članov do 67 kilogramov. Začel je zelo dobro in v prvih dveh krogih premagal Ukrajinca Ushakova 3:1 in Angleža Monka 3:0. V tretjem krogu je izgubil proti Turku Basaranu 2:0. Ko je že kazalo, da se bo Turk uvrstil v finale in omogočil Kenanu nastop v repasažu, je ta izgubil polfinale na sodniško odločitev. Marko Markuljević je v kategoriji mlajših članov do 75 kilogramov po prostem prvem krogu nato izgubil v drugem proti Nemcu 3:0.

Uroševa medalja je bila edina slovenska medalja na Svetovnem pokalu Karate1 Youth League Poreč 2023.

Jernej Simerl

Foto: KK Trbovlje