nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Markuljevič peti v Beogradu

Mesto v reprezentanci so si s svojimi dobrimi nastopi zagotovili tudi štirje Trboveljčani: Laura Božjak, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodja slovenske delegacije je bil sekretar KZS, predsednik Karate kluba Trbovlje, Bogdan Simerl. Med reprezentančnimi trenerji je bil tudi glavni trener kluba Miha Kovačič.
Poleg rednih klubskih treningov so mladi slovenski karateisti opravili tudi nekaj priprav pod vodstvom reprezentančnih trenerjev. Kombinacija obojega, prizadevnost tekmovalcev na treningih ter želja po uspehu na tekmovanju je pripeljala do tega, da so se slovenski tekmovalci na koncu veselili ob osvojenih devetih medalj.

Vsi štirje trboveljski tekmovalci so nastopili drugi dan prvenstva. Božjakova v katah ter Isakovič in Marko Markuljevič v športnih borbah niso dosegli vidnejšega rezultata, saj so vsi trije končali tekmovanje v prvem krogu. Kot zadnji je nastopil Uroš Markuljevič v kategoriji dvanajstletnikov do 50 kilogramov. Po prostem prvem krogu je v drugem premagal predstavnika Makedonije ter v tretjem tekmovalca iz Romunije. V polfinalu je bil boljši Makedonec. Sledila je borba za bronasto medaljo proti predstavniku Hrvaške, ki se je končala brez doseženih točk. Sledila je sodniška odločitev, ki pa ni bila v njegov prid. Tako je osvojil nehvaležno, a vseeno zelo dobro, peto mesto.

JS

Isti avtor