Mariji Planinšek in njeni družini iz Luč smo lani po poplavah s skupnimi močmi prijaznih Zasavčank in Zasavcev v okviru Juretovega sklada, s prijazno pomočjo OZ RK Trbovlje in novoletnim bazarjem dijakov, dijakinj in profesorjev GESŠ Trbovlje pomagali, da so se lažje postavili na noge.

Iz Juretovega sklada smo Mariji pomagali pri nakupu nove kuhinje in deloma do nakupa nove sedežne garniture, ki so jo pomagali kupiti tudi dobri ljudje iz GESŠ Trbovlje. Trboveljčan Edvard Rajh pa jim je skupaj s svojo družino podaril avto in avtomobilsko prikolico.

Ker so se tla le počasi sušila, so Marija in njeni lahko kuhinjo montirali šele malo pred novim letom, sedežno pa so postavili v dnevni prostor po novem letu. Zadovoljni so, da smo jim pomagali, mi pa tudi, kajne.

Marija se je še enkrat zahvalila. Tokrat na prav poseben način. V Lučah so sprintali znake Rdečega križa, Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje in Savusa ter napis hvala ter fotografirali njihovo pridobitev z našimi logotipi. Še ena zahvala, ki je prišla do nas, nas je še bolj prepričala, da smo naredili prav. Pomagali smo tistim, ki so bili pomoči zelo potrebni, pa so morda včasih prezrti.

»Vaša podpora, sočutje in solidarnost so nas ganili ter nam dali moč, da se ponovno postavimo na noge. S pomočjo vaših donacij smo uspeli kupiti kuhinjo, ki nam omogoča osnovno udobje in normalno vsakdanje življenje .Hvaležni smo vsem, ki ste nam pomagali, da smo znova vzpostavili nekaj normalnosti v našem življenju. Vaša dobrota in solidarnost nas navdihujejo in nas spomnijo, da v težkih časih svetijo svetle luči upanja. Hvala vam, ker ste nam pomagali premagati to preizkušnjo,« je pred časom zapisala Marija Planinšek v svoji zahvali.

MP

Foto: osebni arhiv


 

Prejšnji članekŠe vedno podira drevesa
Naslednji članekNominiranka Nika Barič