1.A DRL – 12. krog
RK Dol TKI Hrastnik – RK Maribor Branik 29:28 (12:13)

Dvorana Dolanka, gledalcev 350. Sodnika Leskovec in Nahtigal

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Škorc (11 obr.); Sikošek; Klepej 5, Brilej 3, Ajdari 4(2), Zore 3, Bauerheim 6, Guček 2, Hribšek 2, Mikanovič 1, Ramić 1, Jakopič 2, Ribič, Simončič, Jazbec. Trener Cenkar

RK Maribor Branik: Čudič (6 obr.), Leben (4 obr.), Belošević; Bogadi, 1, Čančar 4(3), Sok 5, Tomić, Hrastnik 3, Velkavrh 1, Špende 2, Verdinek 4, Stopar 1, Štumpfl 2, Ivkovič, Kete 5, Kastelic. Trener Sovič

7m: 2(2); 3(3)

Izključitve: 4 minute; 2 minuti

Dolski rokometaši so v soboto, 19. novembra, v 12. kolu 1.A SRL presenetili favorizirane Mariborčane in v razburljivem zaključku zadržali zmago v domači dvorani Dolanka ter tako zabeležili četrti uspeh te sezone.

Gostje so na začetku povedli 4:2, že v naslednjih minutah pa so po delnem izidu  4:0 v 13.minuti z golom Kristiana Bauerheima domači  prešli v vodstvo 6:4. Mariborčani so kmalu zatem vzpostavili ravnotežje, v zadnjem delu prvega polčasa pa izkoristili neučinkovitost domačega napada in slabih pet minut pred odmorom povedli 13:8. Nerešljiva uganka je bil v teh dolskih kriznih minutah gostujoči napadalec  David Sok. Domači so bili v razmaku šestih minut prisiljeni  v 26. minuti vzeti še drugi moštveni time out, kar se je kasneje izkazalo kot uspešna poteza. Do izteka prvega  polčasa je domači vratar Domen Škorc zaklenil svoja vrata,  Domen Hribšek pa je z golom v zadnjem domačem napadu uspel znižati zaostanek  na vsega en gol in s tem tudi postavil rezultat prvega polčasa – 12:13.

V drugem polčasu so bili gostje vselej korak pred domačimi , le-ti pa so jim vztrajno sledili in po izenačenju v 43.minuti kmalu zatem povedli.  V tem delu igre se je pri domačih razigral Klemen Brilej, ki je v razmaku šestih minut trikrat zadel v polno in si še enkrat uspešno priboril žogo. Posledica je bila visoko vodstvo domačih – v 54. minuti je bilo na semaforju 28:24.

Že je zadišalo po velikem uspehu, vendar rokometaši  gostujočega trenerja Sebastijana Soviča niso bili tega mnenja, v 59. minuti so po golu Andraža Velkavrha izenačili na 28:28. Na koncu pa prava drama, ki jo je publika v Dolanki že vajena. Gostje so po neuspešnem domačem napadu imeli zadnjih 30 sekund žogo v svoji posesti in napad za zmago, vendar so bili pri tem nespretni in izgubili žogo. Vsem v dvorani je zastal dih, ko je v protinapad  hitro stekel David Jakopič, se med tem še ozrl nazaj s pogledom na semafor in prefinjeno, z maniro velemojstra, z lobom prek glave v zadnji sekundi tekme matiral nemočnega gostujočega vratarja Tilna Lebna. Izbruh nepopisnega navdušenja in veselja je napolnil dvorano Dolanko, tako na tribuni med domačimi navijači, kot na parketu med igralci! Zasluženo … Vsekakor si vsi zaslužijo čestitke za zmago in izjemno vzdušje.

Pri domačih velja pohvaliti vse za požrtvovalnost in borbenost, tudi v trenutkih ko jim ni šlo vse po načrtu. Odlično pa je sinoči, prvič po prestani operaciji Bauerheima  delovala naveza Hribšek – Bauerheim, slednji je bil celo najboljši strelec tekme. Svoj delež je dodala tudi dolska obramba, s tokrat razpoloženim Domnom Škorcem v vratih…in pa seveda “zvezda” večera, ki je zasijala v pravem trenutku –  David Jakopič. V poraženi ekipi sta izstopala  strelca  Tadej Sok in Andraž Kete s po petimi zadetki.

V naslednjem krogu dolski rokometaši potujejo  na zahtevno gostovanje k vedno neugodnemu Slovenj Gradcu. S takšno igro, kot so jo prikazali sinoči, lahko v soboto zvečer s Koroške pričakujemo dobre novice.

Tokratna tekma je imela tudi dobrodelni pridih. Prostovoljni prispevki obiskovalcev in prispevek NLB ter del prihodka od vstopnic , ki so se zbirali med tekmo, so bili namenjeni pomoči Žigi Feletu iz Hrastnika pri njegovem zdravljenju in kasnejšem okrevanju.

Zoran Zore