Igrate glasbo, ki je slovenskim ušesom precej tuja. Je bila ravno ta novost poslušalcem všeč že od začetka, ali ste si morali svoje mesto v srcih javnosti šele izboriti?
Z žanrom se res nikoli nismo ubadali. Zvrst, ki jo igramo, je neka mešanica vplivov, ki smo jim bili vsak posebej izpostavljeni. Izkazalo pa se je, da je v bistvu prav to, da nihče ni vedel, kam nas umestiti, poslušalcem že od začetka zanimivo.

Kako je biti edino dekle, »frontwoman« v zasedbi, ki je v večini moška?

Na naš »bend« vedno rajši pogledam kot na štiri prijatelje, ki igrajo glasbo in se imajo fino. To, da sem punca, ni nikoli bila ovira, privilegij pa tudi ne (smeh).

Stali ste že tako na domačih odrskih deskah kot tudi v tujini. Katera država ima po vašem mnenju največ posluha za mlade glasbenike?

Težko je reči, katera ima največ posluha. Zaenkrat smo imeli zelo dobre izkušnje predvsem na »showcase« festivalih, kjer je namen to, da ljudje pridejo poslušat skupine, ki še niso uveljavljene. Vzdušje na tovrstnih koncertih je bilo vedno zabavno. So nas pa seveda prijetno presenetili tudi kakšni koncerti po manjših klubih. Če bi res morala izbrati nekaj mest, bi rekla Hamburg, Groningen, Talin.

Če bi se morali opisati z eno besedo, katera bi bila?

Koala.

Veliko vaših pesmi ima angleška besedila. Kdo je njihov avtor?

Večino besedil je napisal Domen (Don Holc, op. a.), nekaj jaz, nekaj naša dobra prijateljica Zala Gorenc, Go disco pa je napisal Miha (Prašnikar, op. a.), tako da čakamo samo še na Tilna (Prašnikarja, op. a.).

Kateri jezik je pa vam osebno bližje kot jezik za ustvarjanje?

Za ustvarjanje mi je trenutno bližje angleški jezik. Predvidevam, da zato, ker sem odraščala predvsem z glasbo z angleškimi besedili. Nekako se lažje izražam, ko pišem besedilo v angleščini. So mi pa, za razliko od pisanja, za izvajanje ljuba besedila tudi v drugih jezikih.

Kaj želite, da poslušalci čutijo ob poslušanju vaše glasbe?

Najbrž to, kar vsak glasbenik. Neko razumevanje, poistovetenje z glasbo. Ne gre  za to, kaj poslušalci občutijo, bolj gre za to, da si ustvarijo svojo interpretacijo o občutjih, ki jih podajamo v pesmih.

Boste ostali v Sloveniji ali boste svoje ustvarjanje usmerili na tuje trge?

V planu ni ne eno ne drugo. Povsod bi radi še igrali. Je pa definitivno zanimiva izkušnja raziskovati tudi tuj trg.

Kaj je za kvaliteto skupine pomembnejše: dobri odnosi ali tehnična izvedba?

Po mojem oboje. Brez dobrih odnosov se mi sploh ne zdi mogoče imeti skupino. Dober odnos ti daje neko svobodo pri ustvarjanju, da lahko narediš največjo napako, imaš res slabo idejo, rečeš karkokoli, »zafušaš«, pa ni problem. Dober odnos je nekakšen predpogoj, samo z njim lahko potem preživiš po cele dneve na vaji, da dosežeš dobro tehnično izvedbo.

Martina Drobne