petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Maks Mausser četrti

Obe vožnji je odpeljal odlično. Vendar je imel v zadnjem krogu druge vožnje smolo, saj se mu je odlomila menjalna ročica, to pa mu je vzelo stopničke. Na koncu je tako osvojil skupno četrto mesto.
Maks Mausser je tudi tokrat prikazal odlično predstavo. Še posebej je blestel v prvi vožnji, ko je izjemno slabo startal, a se je hitro prebil naprej. V zadnjem krogu mu je ob glasni spodbudi gledalcev uspelo pripeljati do tretjega mesta.

Drugi start mu je bolje uspel, skoraj celo dirko se je vozil na tretjem mestu, potem pa se mu je v zadnjem krogu odlomila menjalna ročica. Krog je moral odpeljati v drugi prestavi, hitrost je bila zato bistveno manjša, kar je izkoristil italijanski tekmovalec, pred katerim je imel sicer Maks kar precejšnjo prednost. Drugo vožnjo je tako Trboveljčan končal na četrtem mestu.

Po tekmi je Mausser povedal: »Škoda, res škoda za te stopničke. A to je motokros, ni vse odvisno le od tekmovalca, tudi material mora zdržati. Sem pa vesel, da sem obe vožnji odpeljal brez večjih napak.«

ZT

Isti avtor