sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Maja Rudarski maraton

Rudarski maraton je namenjen ljubiteljem adrenalina in rekreacije, nikjer v Evropi ne poteka tekaški maraton v takšni dolžini na in pod zemljo, po rudniških rovih.
Tekači bodo na Rudarskem maratonu morali premagati Zasavje po dolgem, počez in še po jami. Pol proge bo potekalo po površini najbolj rudarske regije v Evropi, druga polovica po rudniških rovih. Vseeno za kakšno razdaljo se bodo tekači odločili: za desetko, dvajsetko ali celotni maraton. Tekači bodo startali v Evro parku v Zagorju, tekli čez Slačnik do Trbovelj, mimo cementarne, po levem bregu Save do TET, od tam jih čaka 5 km proge po Savskem rovu in zveznem obzorju po rudniških rovih RTH do Barbara vpadnika v Hrastniku. Še ciljni sprint za konec maratona za najkrajšo 10 km progo ali pa tek čez rudniške površine čez Ano in Ojstro spet do Trbovelj in nazaj v jamo (na 20 km bodo pretekli en tak krog, na 42 še tri).

Rudarski maraton ohranja rudnik Zasavcem. »Jame ne damo,« je slogan maratona, tako nevsakdanjega, da je veselje. Rudnik lahko zaprejo, Zasavcem pa nikoli ne morejo vzeti rudarske tradicije. Podobno kot jamatlon bo tudi maraton odlična priložnost za ohranjanje rudarske tradicije na inovativen način. Maratonci s čeladami na glavi in naglavnimi svetilkami bodo tekaške užitke na Rudarskem maratonu začinili s krepkim ščepcem adrenalina.

Več si lahko pogledate na spletni strani: www.rudarski-maraton.si.

MP

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor