V četrtek, 2. februarja, so v košarkarski rekreativni ligi potekale tri tekme, ki so se končale brez večjih presenečenj. V prvi so v zagorskem dvoboju visoko slavili Mair team, po petih zaporednih porazih so zmagali ŠD Knapi, veterani iz Laškega pa so premagali ŠD Litus ter pridobili pomembno točko, ki bo lahko odločala o končnem razvrščanju na lestvici.
Mair team : ETV 84 : 33

Prva tekma 13. tedna zasavske košarkarske lige je potekala brez presenečenj. Favorizirani Mairovci so dobro začeli tekmo in na krilih Boštjana Berčona hitro začeli povečevati prednost. Ta je že po prvih desetih minutah znašala 18 točk. Tudi v nadaljevanju niso popuščali. Sanel Džombič je zadel nekaj trojk in košev z osebno napako, tako da so bili televizijci povsem nemočni. Tudi drugi polčas je potekal podobno in Mairovci so na koncu ustvarili ogromno prednost, ki je po koncu tekme znašala kar 51 točk in dobili zagorski obračun.

Mair team: Džombić 25, Jasenčić 22, Berčon 12, Prašnikar 10, Roglevski 5, Meško 4, Zajc 2, Vozel 2, Štibernik 2
ETV: Tomažič 21, Drolc S. 8, Drolc T. 4

ŠD Knapi : Nč tazga 52 : 47

Drugo tekmo so dobro začeli igralci ekipe Nč tazga, ki še vedno iščejo svojo prvo zmago. Prvo četrtino so dobro odigrali in s hitro igro prišli do vodstva za šest točk. V drugi četrtini so jih Knapi ustavili in jim vsilili svojo igro, s tem pa tekmo obrnili v svojo korist in povedli za štiri točke. V tretji četrtini je sledil nov odgovor ekipe Nč tazga, ki so na krilih Davida Viranta in Roka Goloba spet prišli v vodstvo. Največja prednost je bila devet točk. Vendar so imeli Knapi na to še en odgovor. Razigral se je Vjeran Vidas, ki je Knape popeljal nazaj v vodstvo, na koncu pa je Matjaž Pišek zadel pomembna prosta meta, ki sta zagotovila zmago Knapov. To je njihova druga zmaga po petih zaporednih porazih.

ŠD Knapi: Vidas 18, Pišek 10, Hasanović 8, Deželak 6, Rota 6, Dujaković 4
Nč tazga: Kovačič 17, Virant 10, Golob 7, Lapornik 6, Gole 5, Skaza 2

KK veterani Zlatorog Laško : ŠD Litus 53 : 42

Zadnja tekma večera je bila najbolj pomembna, saj bi zmaga za obe ekipi pomenila pomembno točko v bitki za drugo mesto na lestvici. Tekmo so bolje začeli Litijani in si z nekaj protinapadi in trojkami zagotovili prednost po koncu prve četrtine. V drugi četrtini so veterani pripravili odgovor in do polčasa prišli na le dve točki zaostanka. V drugem polčasu je napad Litijanov povsem zatajil, saj so v 10 minutah dosegli le tri točke. Na drugi strani pa so kot za šalo zadevali Laščani, ki so tekmo obrnili v svojo korist in povedli z razliko 11 točk. V zadnji četrtini so veterani uspeli zadržati prednost pred Litijani, ki jim je zmanjkalo moči za preobrat.

KK veterani Zlatorog Laško: Cizej 17, Blagotinšek 14, Seme 6, Sadar 6, Košak 5, Blatnik Ž. 5
ŠD Litus: Repina 21, Čepon 15, Cirar 6

ZT

Prejšnji članekPožar uničil hišo
Naslednji članekKdo so mažorete na fotografiji?