Magrateja je skupina glasbenikov in prijateljev, ki se, kot pravijo, že skoraj vse življenje ukvarjajo z glasbo. Zasedbo sestavljajo pevki Tina Adamlje in Barbi Osolnik, klaviaturist Evgen Malis (Pravkar prišli, Kure na gnoju, Kapela la Chateliere, the Drinkers…), kitarist Sašo Prijatelj (Kurzschluss, Darkside, Interfuck), bobnar Damjan Štritof (Kurzschluss, Interfuck) in basist Dejan Baš (Darkside, Interfuck, Syberia, Pointless), pogosto pa se jim pridružijo tudi drugi glasbeniki, na primer Vesna Zornik. Pri snemanju, studijski problematiki in ozvočevanju jim pomaga Janko Kežar.
Zasedba Magrateja je začela nastajati že okoli leta 2006. Prvotni bobnar je bil Goran Čarman, ki ga je konec leta 2009 zamenjal Damjan Štritof. V letih 2010 in 2011 so s pevko Barbaro Lukač naredili material za prvi album Kričim, ki je izšel v prvi polovici leta 2012. Leta 2013 je Lukačevo zamenjala Tina Adamlje.

O sebi pravijo: »Naše vodilo je ustvarjati kvalitetno glasbo, ki ni obremenjena z določeno glasbeno zvrstjo. Na našo glasbo namreč vplivajo raznolike zvrsti od metala, rocka, jazza, popa pa do funka in ravno to je ključ do pestre glasbe, ki jo ustvarjamo.«

ZT

Prejšnji članekVse o čemažu
Naslednji članekZbirajo predmete, povezane z rudarstvom