V soboto, 21. novembra 2015, je v Športni dvorani Polaj Trbovlje potekal dvoranski turnir nogometašev generacije 2008 (in mlajših); U-8.
Na turnirju so nastopile ekipa: NK Rudar Trbovlje Zeleni, NK Zagorje, NK Radeče, NK Rudar Trbovlje-2, NK Termit Moravče, NK Hrastnik, NK Rudar Trbovlje-1, NK Medvode, NK Laško, NK Celje, NK Domžale-2, KMN Olimpija Ljubljana, NK Dobrovce/Miklavž, NK Rudar Velenje, ND Polzela, NK Litija, NK Domžale.

V dopoldanskem času so se med seboj pomerile vse ekipe v okviru svojih skupin. Naenkrat je potekala le ena tekma, zato so organizatorji poskrbeli, da ostalim, tako navijačem kot nogometašem, ni bilo dolgčas. Organizacijo celotnega dogodka so prevzeli starši mladih nogometašev v sodelovanju z domačim klubom in bližnjimi občinami. Starši so s pomočjo sponzorjev poskrbeli za srečelov, strežbo, redarstvo, animacijo in glasbo ter program v dvorani, medtem ko je NK Rudar poskrbel za pijačo, hrano in stroške dvorane.

Animacijo sta vodili Dolores Kirhmajer in Damira Omerčević pod vodstvom mentorice Tine Holešek iz Srednje medijske in grafične šole Ljubljana. Otroci, ki so na tekme in mladi navijači so se radi pridružili ustvarjanju raket, sprostili so otroško domišljijo, risali, barvali in še kaj drugega.

Seveda je bilo bolj vroče na parketu športne dvorane Polaj. V četrtfinalne boje so se na veselje zasavskih navijačev uvrstile kar štirje zasavski predstavniki: NK Rudar Trbovlje Zeleni, NK Rudar Trbovlje-1, NK Hrastnik, NK Zagorje. Pridružili so se jim še NK Litija, NK Celje, NK Domžale in NK Domžale-2. Polfinalisti so postali NK Rudar Trbovlje Zeleni in NK Domžale-2 ter NK Celje in NK Domžale. Ekipi iz Domžal sta bili v teh dveh tekmah poraženi, v medsebojni tekmi za tretje mesto pa je slavila prva ekipa Domžal.

Igralci NK Rudar Trbovlje Zeleni in NK Celje so se pomerili v finalu. Igralci so bili po celodnevnem igranju že pošteno izmučeni. Z golom prednosti so slavili mali nogometaši NK Celje. A domačini zato niso bili prav nič razočarani. Celjanom so z veseljem športno čestitali ter se iskreno zahvalili svojim navijačem.

Dolores Kirhmajer in Damira Omerčević

Prejšnji članekPostavni in ognjeni
Naslednji članekTadeja Bučar za ime tedna