sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Luka Žagar državni prvak

V nedeljo, 2. julija, je v Hrastniku na reki Savi v organizaciji KK TKI Hrastnik  potekalo državno prvenstvo v spustu – šprintu na divji vodi za mlajše kategorije. Tekmovanje je štelo tudi za slovenski pokal na divji vodi.

Med skoraj 100 tekmovalci iz slovenskih klubov in gosti iz Varaždina so mladi junaki in junakinje Kajak kluba TKI Hrastnik v državnem prvenstvu dosegli lepe rezultate.

V absolutni kategoriji dečkov je Luka Žagar zmagal in osvojil naslov državnega prvaka, Matic Ristovič je bil četrti, Janez Flere sedmi in Benjamin Vretič deveti.

V kategoriji mlajših deklic je Nika Dulić osvojila tretje mesto, med mlajšimi dečki je bil Lan Železnik deveti.

Med ekipami so Hrastničani Janez Flere, Matic Ristovič in Luka Žagar osvojili tretje mesto.

V tekmovanju za slovenski pokal so tekmovalke in tekmovalci domačega društva zasedli naslednja mesta: med mladinci je Gal Železnik zmagal, Tim Kos je bil drugi, Tai Kolar četrti in Tibor Babič šesti. Med mladinkami je zmagala Alina Dulić.

Med starejšimi dečki so bili rezultati Hrastničanov isti kot v tekmi za državne naslove. Med mlajšimi deklicami je bila Nola Kauzer druga, Nika Dulić pa šesta. Med mlajšimi dečki je Lan Železni dosegel deveto mesto, med cicibani pa je bil Aleksander Vretič swmi, Anej Turudič pa deseti.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Previous article
Next article

Isti avtor