Luka Mesec prihaja iz poslanske skupine Združena levica. Izvoljen je bil v Trbovljah, kjer je zadostovalo 919 glasov, da je sedel v parlament. Star je 29 let, sicer diplomant univerzitetnega programa.
Prisotnost

Njegova prisotnost na sejah Državnega zbora je 87-odstotna, kar je dva odstotka pod povprečjem. Njegova prisotnost na glasovanjih sej DZ je 77-odstotna.

Vir: Parlameter
Vir: Parlameter

Najpogostejše besede

Med najpogostejšimi besedami, ki jih je Luka Mesec uporabil v svojih govorih na sejah Državnega zbora, sta transmaščobe in Cinven. Cinven je britanski naložbeni sklad, ki se je zanimal za nakup Telekoma, nato pa od pogajanj odstopil. Besedo transmaščobe je Luka Mesec pogosto uporabil v svojih govorih glede predlagane novele zakona o zdravstveni ustreznosti živil, ki pa jo je večina poslancev zavrnila. Sprememba zakona se je nanašala na omejitev vsebnosti transmaščob v živilih, ki se prodajajo v Sloveniji. Mesca so zaznamovale še besede borznoposredniška hiša, Panam Papers, oligarhija, soupravljanje, trgovalni račun, Lahovnikov zakon in Alpina.

Članstva

Luka Mesec je član kolegija predsednika državnega zbora, komisije za nadzor javnih financ in odbora za finance in monetarno politiko.  Je tudi član delegacije Državnega zbora v Parlamentarni skupščini Unije za Sredozemlje.

TPK