Minuli teden se je deset dijakov GESŠ Trbovlje, članov debatnega kluba Logos, udeležilo evrazijskega debatnega turnirja na najbolj prestižni srednji šoli v Istanbulu – Robert Collegeu. Vodil jih je mentor Jakob Štrovs, profesor angleščine. Tekmovalo je preko sto debaterjev iz azijskih in evropskih držav.

V preliminarnem delu, ki je potekal do četrtka, je bilo osem krogov. V njih so se trboveljske tri ekipe spopadle z različnimi temami, na katere so se intenzivno pripravljale vse od razglasitve. Štiri teme so sodelujoči dobili tri tedne pred turnirjem, štiri pa uro pred spopadom.

Prva ekipa Logosa v sestavi Elma Salihović, Vasja Grošelj in Iza Jerman se je prebila v četrtfinale, kjer jih je premagala domača ekipa kljub prepričanju mnogih, da so bili Trboveljčani boljši. Zmagovalci turnirja so postali Pakistanci, vendar so tudi njih v preliminarnem delu premagali debaterji druge ekipe Logosa (Timotej Medved, Žan Kovač, Nastja Abdič, Naja Juričan) in tako le za eno mesto zgrešili četrtfinale.

V razvrstitvi posamičnih govorcev je Vasja Grošelj dosegel odlično 5., Izza Jerman pa 10. mesto. Prav posebno mesto so odigrale novinke, vse iz prvega letnika: Ema Gospodarič, Lara Ule in Nika Gabrič. Neutrudne v pripravah so se potem neustrašno spopadle z osmimi nasprotniki, dobile polovico krogov in dokazale, da se jim odpira možnost velikega napredka.

ZT