sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

LMŠ z »Rešitvami na poti« tudi v Zasavju

Ekipa LMŠ se je v sklopu kampanje »Rešitve na poti« z avtobusom ustavila tudi v Zasavju. Predsednik stranke Marjan Šarec in kandidata Roman Kukovič, ki kandidira v volilnem okraju Hrastnik–Trbovlje, ter Rudi Medved, kandidat v Zagorju, so ljudem predstavili svoje načrte za uspešen razvoj tako Zasavja kot celotne države.

Tako kot po vsej Sloveniji je bila LMŠ-jeva ekipa dobro sprejeta tudi v Zasavju, je ob obisku dejal predsednik LMŠ Marjan Šarec. Poudaril je, da ima stranka tukaj dva odlična kandidata – poslanca in nekdanjega ministra Rudija Medveda, ki se je v zadnjih štirih letih s svojim delom zelo izkazal, in publicista ter nekdanjega novinarja Romana Kukoviča, ki je po besedah Marjana Šarca tudi sicer izjemno aktiven in svoje domače okolje dobro pozna. »Zagotovo sta to kandidata, ki nista rojena z zlato žlico, ampak sta nekaj v življenju naredila in sta se morala za vsako stvar potruditi. Oba sta zagotovilo za to, da se bo ta dolina še naprej razvijala in da v centru, torej v Ljubljani, ne bo utišana,” je povedal Šarec.

Roman Kukovič je poudaril, da mora Zasavje v prihodnje graditi predvsem na znanju. Če se bodo v Sloveniji ustanavljale nove univerze, bi lahko priložnost za eno od fakultet dobili tudi v Trbovljah, kjer so poznani po najboljših dijakih, ki pa odhajajo študirat drugam po Sloveniji ali v tujino, je opozoril. Dodal je, da je treba pri tem poskrbeti za medgeneracijsko sodelovanje – skrbeti za starejše in hkrati ustvariti pogoje, da bodo mladi lahko tukaj ostali ali se vračali: »Treba bo poskrbeti za dostopna stanovanja za mlade. Če bomo imeli fakultete, se bo demografski trend lahko obrnil in se bodo ljudje priseljevali ne samo zaradi Dewesofta, ampak tudi drugih dejavnosti, ki lahko tukaj zrastejo.”

Prioriteta Rudija Medveda v prihajajočem mandatu bo dokončanje že začetih projektov v Zagorju, še posebno pozornost pa bo, kot pravi, namenil temu, da Medijske toplice spet zaživijo: »Da bi v Medijskih toplicah normalno deloval bazen, kopališče in da bi Zagorjani končno imeli to, kar ni več standard, ampak to, kar ljudem pripada. To jemljem kot prioriteto, seveda v sodelovanju z županom, s katerim že tako dobro sodelujeva, da bova v prihajajočem mandatu to skupaj premaknila z mrtve točke.«

Prva naloga LMŠ po volitvah pa bo normalizacija države, vrnitev normalnega vsakdana, kjer bodo v ospredju spoštovanje, medsebojno zaupanje, demokratična načela in pravna država.

PR objava


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor