ŠD Litus : ETV   50 : 48
ŠD Litus: Čepon 19 (2×3), Cirar 12 (1×3), Peterca 6, Pestotnik M. (1×3)5, Kolenc 4, Muzga 3, Vaš 1

ETV: Tomažič 29 (5×3), Bergant 14 (2×3), Drolc T. 3, Dornik 2

Tekma se je začela v zelo izenačenem ritmu, saj si nobena od ekip ni zagotovila večje prednosti. V drugi četrtini so si Litusi z delnim rezultatom 7:0  in nato še nekaj prostimi meti priborili sedem točk prednosti ter si pred polčasom zagotovili lepo vodstvo.

Televizijci so tretjo četrtino po zaslugi Blaža Berganta in prvega strelca lige  Timija Tomažiča dobili za štiri točke in tako zmanjšali zaostanek na štiri točke. V zelo izenačeni in napeti zadnji četrtini je ekipa ETV imela lepo priložnost za prvo zmago v sezoni, a je bil učinek Cirarja in Mateja Čepona prevelik, tako da jim je uspelo iztržiti le podaljšek, v katerem se jim ni izšlo. ETV-jevci so tako zopet nesrečno izgubili, Litusi pa na svoj konto vpisali par točk.

Mair team : ŠD Knapi  70 : 41

Mair team: Jasenčić 28 (4×3), Džombić 14 (2×3), Berčon 8, Jere 6 (2×3), Roglevski 5 (1×3), Kranjc 4 (1×3), Krznarič 3, Meško 2

ŠD Knapi:  Vidas 19 (4×3), Deželak 7, Dujaković 5 (1×3), Žagar 7, Rota 2, Hasanović 2

Druga tekma se je začela v visokem ritmu in je bila do polovice prve četrtine izenačena. Knapi so si v drugi polovici privoščili nekaj začetniških napak, kar pa so Zagorjani izkoristili in po prvi četrtini vodili za 11. Preostanek tekme je bil v večjem delu v znamenju Mair teama, ki so z dobro igro celotne ekipe, predvsem pa Edina Jasenćića in Sanela Džombića, ob koncu tekme vodili že za skoraj 30 točk. Mair team se torej vrača na zmagovalna pota, Knapi pa še vedno čakajo na drugo zmago v sezoni, ki bi bila v naslednjih nekaj tekmah dobrodošla, saj bodo le te pomembne za uvrstitev v končnico tekmovanja.

Tiferji : Nč tazga  57 : 54

Tiferji: Skok 16, Vrščaj 12 (1×3), Mirt 10 (3×3), Grešak 6, Požun 5(1×3), Zdolšek L. 4, Kaluder 2, Tržan 2

Nč tazga: Kovačič 23 (3×3), Lapornik 13 (3×3), Golob 9, Gole 4, Krajnik 3 (1×3), Kaluža 2

V najbolj izenačeni tekmi večera so gledalci gledali dobro strelsko predstavo obeh ekip. V prvem polčasu sta bili ekipi zelo izenačeni,  polčas pa se je končal z razliko točke v prid Tiferjev. V tretji četrtini so Tiferji na krilih Mihe Mirta in Žana Skoka stopili na plin in si priborili prednost osmih točk.

V zadnji četrtini pa se je ekipa Nč tazga z izjemnim Borisom Kovačičem končno prebudila in ob zmanjšanju zaostanka nekaj sekund pred koncem srečanja z noro trojko Luke Krajnika prišla le do ene točke zaostanka. Sledilo je nekaj zmede na igrišču, zmago Tiferjev pa je z lahkim košem v zadnjih sekundah potrdil center Tiferjev Žan Skok.  Hrastničani so za letošnje koledarsko leto z nastopi zaključili in bodo prvo zmago v sezoni iskali v letu 2017, Tiferji pa imajo naslednji teden  priložnost za novi dve točki.

BB