Lina Trbovc z Dola pri Hrastniku, 16-letna gimnazijka GESŠ Trbovlje, razstavlja svoje slike v Vrtnariji Damjane Napret na Marnem. Razstavo so postavili v nedeljo, 7. marca, in bo odprta do nedelje, 14. marca.

»Slikanje je moja strast že od otroških let. Prvi navdih sta mi dali obe babici, ki sta me pri tem spodbujali. Najprej je bilo moje orodje plastelin. Ure in ure sem sedala za mizo in oblikovala različne podobe iz plastelina,« pravi Lina Trbovc.

Na začetku osnovnega šolanja (obiskovala je OŠ na Dolu) so plastelin zamenjale barvice in flomastri. Kot otrok je najraje risala naravo – morje, gorovja, drevesa, … Pri trinajstih letih si je kupila svoje prvo platno in akrilne barve. »Najprej sem odkrivala različne stile slikanja. Šele pred dvema letoma sem se usmerila v realistične motive. Poskušam se čim bolj približati resničnosti. Največ slikam med počitnicami in med poletjem, saj imam takrat največ časa. Velikokrat sem že obupala, ker sem se primerjala z drugimi. Vendar sem vztrajala, saj mi je to ustvarjanje veliko pomenilo,« pravi Lina.

»Poleg slikanja sem šest let obiskovala glasbeno šolo, igrala sem klavir. Sedaj redkeje igram, vendar vem, da bom v prihodnosti, ko bom imela več časa, s tem nadaljevala. Približno sedem let sem tudi plesala »cheer dance« v plesni skupini v Trbovljah, nato pa na Dolu pri Hrastniku. Žal sem tudi s tem prenehala. V prostem času rada preberem kakšno dobro knjigo in si pogledam film. Hvaležna sem, ker sem v svojem življenju našla dejavnost, ki me veseli,« pa se je na kratko še predstavila Lina Trbovc.

FM

Foto: Fanči Moljk

Prejšnji članekArt kino mreža Slovenije
Naslednji članekDanes dogaja