Zasavski pokrajinski odbor je dobil novo vodstvo. Koordinatorica postaja Kaja Mlakar Agrež, sekretar Til Šiles, delegat v svetu stranke Matej Zupanc, poslavlja pa se dosedanji koordinator Primož Siter.

Pokrajinski odbor Levice Zasavje, ki pokriva območje občin Trbovlje, Zagorje ob Savi, Hrastnik ter Litija in Šmartno pri Litiji, je na rednih volitvah potrdil novo vodstvo za prihajajoče obdobje dveh let.

Nova koordinatorica je postala litijska aktivistka in grafična oblikovalka Kaja Mlakar Agrež. Dolgoletna članica Levice se je v svojem dosedanjem delu posvečala predvsem problematiki gradnje hidroelektrarn na srednji Savi ter vprašanjem pravic žensk. Nekdanja litijska občinska svetnica je Zasavje že predstavljala v svetu stranke kot delegatka v mandatu 2018-2020.

Nekdanjega sekretarja pokrajinskega odbora Mateja Zupanca je članstvo imenovalo na mesto zasavskega delegata v svetu stranke. Zupanc je sicer raziskovalec, ki službuje na Znanstveno-raziskovalnem središču Koper, kjer preučuje družbeno dinamiko političnih gibanj.

Sekretar pokrajinskega odbora je postal Til Šiles, 23-letni študent iz Zagorja ob Savi. Javnosti se je prvič predstavil na lanskoletnih lokalnih volitvah, kjer je nastopil kot najmlajši županski kandidat v državi.

Z zaključenim volilnim postopkom se je od vodenja pokrajinskega odbora poslovil Primož Siter. »Odbor na dan predaje poslov prepuščam v dobri kondiciji. V preteklih dveh mandatih, ko sem ga vodil, smo dosegli nekaj zavidljivih rezultatov, naše članstvo se je številčno okrepilo, naše mesto v zasavskih lokalnih skupnostih pa utrdilo. Novemu vodstvu kličem vse najbolje za naprej in se iz aktivnega jedra stranke nikakor ne umikam,« je poudaril Siter, ki ostaja član trboveljskega občinskega sveta ter član sveta in izvršnega odbora Levice.

Nova koordinatorica Mlakar Agrež je ob nastopu funkcije poudarila, da bo obdobje naslednjih dveh let ključno za osredotočenje na lokalne teme in na čim boljšo regijsko pokritost kampanje ob prihajajočih evropskih volitvah. »Levica ter njena politična ideja, torej socializem za 21.stoletje, je jasna in v Zasavju tradicionalno dobro sprejeta, zato verjamem, da sta pred nami dve uspešni leti.«

Savus

Foto: fb Levica Zasavje


 

Prejšnji članekSvetniki SLS o preiskovalni komisiji
Naslednji članekPlešasta pevka gre na Jesenice