Teden igrivih počitnic na morju je v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh zaključilo tudi 32 osnovnošolskih otrok iz Zasavja, in sicer po osem iz Zagorja, Trbovelj, Hrastnika in Litije. Otroke je s pomočjo Centrov za socialno delo, šolskih socialnih služb in območnih organizacij izbral Rdeči križ Slovenije. Letovali so v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič.
Na nepozabnem letovanju so jih zabavale cirkuške vragolije, sodelovali so pri številnih aktivnostih, kot so ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, izlet z ladjico, kopanje in učenje plavanja, zabava z glasbo in plesom in še in še.

Slovenski trgovec Tuš otrokom iz socialno ogroženih družin omogoča počitnice na morju že 15 let, v teh letih pa je na morje odpeljalo že kar 7600 otrok. Ob tem je Anja Marjetič, vodja projekta Pričarajmo nasmeh, med drugim povedala: »Veseli nas, da vsako leto 500 otrok popeljemo v svet igre, drugačnosti in jim omogočimo počitnice v krogu svojih vrstnikov. V 15 letih bomo izkušnjo omogočili skupno že 7.600 otrokom, na kar smo izjemno ponosni.«

ZT

Prejšnji članekZagorjanke zmagovalke domačega turnirja
Naslednji članekOsvežilna fotografija s sladoledom