Člani Društva invalidov Hrastnik so šli 28. avgusta na sedemdnevno letovanje v Milno na otok Brač. Kot poročajo invalidi, je bilo potovanje z avtobusom do Splita udobno, s tremi postanki, v Splitu so se vkrcali na trajekt za Supetar, od koder so se odpeljali do Milne.
Zadovoljni so bili s sprejemom osebja naselja in nastanitvijo v novozgrajenih hišicah. Vseh sedem dni je bilo izjemno pestrih. Igrali so mini golf, pikado, balinali, streljali z lokom ali se napotili na sprehod proti Milni, kjer so si lahko kupili tudi kakšen spominek.

Četrti dan so se po kosilu vkrcali na turistično ladjo, s katero so se odpravili do Bola. »Že kmalu se nam je začel odpirati pogled na Vidovo goro, ki je najvišji vrh otoka Brača in najvišji otoški gorski vrh na celem Jadranu,« je povedala ena od članic društva Tilka Trbovc. »Ko smo prispeli na Bol, so se nekateri šli kopat, drugi pa smo si ogledali lepote Bola. Bil je prekrasen izlet.«

V lepem spominu jim bo ostala tudi vsakodnevna zabava s plesom po večerji. Uživali pa so, pravijo, tudi ob domislicah predsednika društva Rajka Žagarja in vodiča. Plaža je bila dostopna le za plavalce, zato so se ostali raje zadrževali ob bazenu ali ob točilnem pultu.
»Bilo je nepozabno. Tudi za tiste, ki so praznovali rojstni dan in god, so gostitelji lepo poskrbeli,« so še polni vtisov povedali hrastniški invalidi.

ZT