Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi se že dlje časa sooča s hudo prostorsko stisko. A več prostora si zaposleni in uporabniki knjižnice ne morejo obetati niti letos. Občina Zagorje, ki je ustanoviteljica knjižnice, v letošnjem proračunu namreč ne predvideva širitve knjižničnih prostorov, predvideva pa izdelavo idejnega projekta za širitev knjižnice v prostore, ki jih je odkupila od Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Te prostore je dala januarja lani – da ne bi samevali – v brezplačni najem društvu za razvoj ustvarjalnosti in kreativnih industrij Punkt. Prav v njih pa naj bi v naslednjem letu začel delovati mladinski oddelek zagorske knjižnice.

»To za nas še vedno ni optimalna rešitev,« je ob tem povedal direktor zagorske knjižnice Matej Strgaršek, »res pa je, da bomo s tem prostorom pridobili dodatnih 158 kvadratnih metrov površin.«

Med letošnjimi prioritetnimi projekti na področju kulture v Občini je ureditev bivših prostorov Svee za delovanje glasbene šole. Šele ko se bo glasbena šola preselila, v njeno sedanjo stavbo pa se bo poleg medgeneracijskega središča preselil tudi Punkt, bodo prostori nared tudi za mladinski knjižnični oddelek.

Za izdelavo idejnih projektov in druge investicije v zagorsko knjižnico, kamor sodijo tudi nakup računalniške opreme, multifunkcijskega tiskalnika, regalov za revije, omare za pisarno in videonadzor, je v občinskem proračunu letos na voljo 10.000 evrov.

TPK

Prejšnji članekUspešno otvoril sezono
Naslednji članekZvita pločevina