torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Leto skozi fotografski objektiv

Foto sekcija Kulturnega društva Svoboda Dol pri Hrastniku je včeraj v prostorih Delavskega doma Hrastnik otvorila svojo letno fotografsko razstavo. Člani in članice so razstavili vsega skupaj 35 raznolikih fotografij, ki so jih posneli v iztekajočem se letu. »Teme razstave namenoma ne določamo,« je dejal predsednik foto sekcije Bojan Šibila, »saj želimo našim članom dati priložnost, da za razstavo fotografirajo tisto, kar jim gre najbolje od rok.«

Foto sekcija po besedah Šibile trenutno šteje 13 članov, v Delavskem domu pa jih letos razstavlja 12. Svoje delo so na ogled postavili poleg Bojana Šibile še Bogomir Podlogar, Meta Podlogar, Bojan Skočir, Franci Lamovšek, Dušan Rotar, Branko Sebasu, Ciril Bec, Karol Šmuc, Jan Kraner, Srečko Majcen in Emi Šibila.

Otvoritev razstave so s kratkim kulturnim programom pospremili učenci Glasbene šole Hrastnik, ki so pripravili nekaj glasbenih točk. Kot predsednik foto sekcije je Šibila povedal nekaj besed o njihovem preteklem delu in o tem, kakšni so njihovi načrti.

Razstava bo na ogled do 20. decembra, vsak delovni dan med 17. in 19. uro.

MD

Isti avtor