Člani Društva generala Maistra za Zasavje so se v četrtek, 7.aprila, sestali v Galeriji EVJ Kisovec na svojem rednem letnem Zboru. Sprejeli so vse potrebne dokumente za nadaljnje delo društva. V razpravi so izrazili zadovoljstvo in priznanje za delo društva, ki je v sicer posebnih razmerah lanskega koronskega leta, svoj program uspešno realiziralo.

Priznanje in podporo društvu sta v svojem pozdravnem nagovoru namenila tudi župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in podžupan občine Hrastnik Božo Majcen. Navzoči predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Zasavja pa so izrazili zadovoljstvo s povezovalno vlogo teh organizacij, kamor je vključeno tudi DGMZ, na osnovi listine o medsebojnem sodelovanju.

Društvo svojo programsko dejavnost nadaljuje s ciljno usmerjenostjo v spodbujanje domoljubja v Zasavju in izven v okviru Zveze DGM Slovenije. Predvsem med  mladimi v osnovnih šolah Zasavja, za krepitev te vrednote med njimi.

To vrednoto povezuje z negovanjem  spomina in prepoznavnosti imena ter zgodovinske vloge velikega slovenskega domoljuba, generala Rudolfa Maistra in njegovih borcev za severno mejo. Zbor je potrdil tudi izbor nagrajencev že 11. nagradnega likovnega in literarnega natečaja z domoljubno vsebino za osnovne šole Zasavja, tokrat z naslovom Od slapov do gradov.

Na zaključku je predsednik društva Radigoj Perger izročil zahvalno listino dolgoletnemu članu in nekdanjemu uspešnemu predsedniku društva Emilu Šternu za posebne zasluge in izjemne dosežke pri sodelovanju, vodenju in promociji društva.

Savus

Fotografije: ETV Kisovec