PedikuraStrokovnjak vam bo s pedikuro pomagal do »novih« nog. Trda koža bo preteklost, otiščanci in kurja očesa prav tako, poleg tega pa vam lahko oblikuje še nohte in poskrbi za obnohtno kožico. Da o lakiranju nohtov ne govorimo.

Vraščeni nohti
Vraščene nohte ljudje ponavadi podedujejo. Lahko pa so tudi sami krivi zanje,m če se na hitro zredijo. Seveda je možen tudi kakšen drug vzrok, da se noht nenavadno vraste. Vraščen noht je precej boleč, s pedikuro pa vas lahko učinkovito rešimo bolečin.

Glivična obolenja
Glivice so prav tako lahko dedne, še posebej pa imajo lahko z njimi težave ljudje, ki delajo ali živijo v vlažnih prostorih. Glivice so lahko precej nadležne, predvsem pri ljudeh, ki ne skrbijo dovolj za higieno. Razširijo se lahko na nohte. Da so pri tem uspešne, kažejo zadebeljeni, krhki nohti, ki dobijo rumenkasto barvo.

Tako glivice kot zaraščeni nohti so pogost spremljevalec življenja ljudi. Zaradi rumenih nohtov, ki ne kažejo ravno lepe podobe, se ljudje sramujejo. Zato tudi ne iščejo pomoči v pedikerskih salonih, kjer lahko nevšečnosti odpravijo precej hitro. S tem še prilivajo olje na ogenj, saj so noge v čedalje slabšem stanju. Zato je priporočilo jasno: čim prej se odpravite do strokovnjaka, ki vam bo lahko hitro in učinkovito pomagal. Življenje bo lepše, verjemite, saj boste lahko spet pokazali svoje noge.

Otiščanci
Slaba obutev je ponavadi pravi raj za otiščance. Še posebej ugodno zanje je seveda tudi to, da slabo obutev nosimo dolgo časa. Pri tem se tolažimo, da se bo obutev raztegnila. Čudeži so redki, tudi pri obutvi je tako. Seveda s preozkim ali premajhnim obuvalom škodimo svojim nogam. Te dobijo premalo krvi, otiščanec je logična posledica našega napačnega ravnanja.

Kurje oko
Če smo pri naši nespametnosti  pretirano vztrajni, lahko otiščanec postane čisto pravo kurje oko. Ta je seveda bolj trdovraten, kar nekaj napora je potrebnega, da se ga znebimo. Pri tem nam pediker lahko učinkovito pomaga. Najprej vam bo seveda svetoval primerno obutev. Ta ne bo dovolj, potrebna bo tudi redna pedikura. Tudi kurja očesa so velikokrat posledica naših dednih zapisov. Vendar je tolažba pri roki: z odstranitvijo otiščanca ali kurjega očesa v našem salonu bodo vaša stopala kmalu spet lepa in negovana. Na dopust se boste lahko odpravili samozavestno in pomirjeno.

Anja Drnovšek

logo-natasa