sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Lea Bartelme spet raztura

V Vilni v Litvi se odvija v teh dneh evropsko prvenstvo za dekleta do 20 let. V slovenski reprezentanci izjemno uspešno nastopa Zagorjanka Lea Bartelme. Punce so se z zmago nad Švedinjami uvrstile v četrtfinale, kjer se bodo pomerili z Nemkami.

Slovenska reprezentanca deklet do 20 let je bila v osmini finala boljša od Švedske ter si priborila mesto v četrtfinalu. Zagorjanka Lea Bartelme je bila najboljša igralka v slovenski reprezentanci.

Slovenke so sicer pričele prvenstvo skromno. V prvem krogu so izgubile s Francijo (70 : 49), v drugem pa z Latvijo (66 : 60). Potem pa je sledila zmaga z Litvo ((80 :58, s katero so se prebile do osmine finala evropskega prvenstva, kjer so se pomerile s Švedsko reprezentanco.

V prvi četrtini so si nasprotnice priborile 8 točk prednosti, a so se Slovenke v drugo četrtino vrnile bolj suvereno in do konca polčasa izenačile rezultat. V zadnjih dveh četrtinah so z borbeno igro prevzele vodstvo in si z rezultatom 62 : 54 priigrale mesto v četrtfinalu, kjer se bodo pomerile z nemško reprezentanco. Od Švedinj so bile boljše predvsem v skokih (53-31). Med košarkaricami je izstopala Lea Bartelme, ki je k 10 točkam dodala še 12 skokov. Lea je tudi na prejšnji tekmah dosegala nekaj čez 10 točk (Francija 11, Latvija 12 in Litva 10).

Savus

Foto: KZS


 

Isti avtor