RD Rudar – RK Pomurje 38:28 (22:15)
Trbovlje, 3. april, dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Kržan in Romih

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 6 (1), Polanec 1, Ravkič 10 (3), Cestnik J. ml., Novak R. 3, Kozinc 4, Frece 9, Hočevar 1, Radulovič, Habjan 3, Draksler, Žagar, Gjerek, Kuhar 1; trener: Gregor Pesko

RK Pomurje: Pintarič 4, Podlunšek, Kreft 2, Kreslin 1, Sever, Černela, Blažič 1, Hedl 2 (1), Šavel 1, Kozelj 7, Kocan, Zavodnik, Štumpf, Gregorec 8, Raj 2; trener: Nedjeljko Potočnjak

Sedemmetrovke: RD Rudar 5 (4); RK Pomurje 2 (1)

Izključitve: RD Rudar 10 min; RK Pomurje 2 min

 

Začetek tekme ni kazal na tako prepričljivo zmago. Gostje iz Pomurja so krepko zapretili in v 12. minuti povedli s 7:4. Sledil je delni izid domačih 4:1, ki je domače pripeljal do izenačenja. Do polčasa so domači na krilih kapetana Freceta in Ravkiča le še stopnjevali tempo in ušli gostom na sedem zadetkov razlike. Frece je v prvem polčasu zabil kar osemkrat, Ravkič pa šestkrat.

V drugem polčasu so knapi nadaljevali z odlično predstavo v obrambi in hitrimi protinapadi, tako da je v 10. minuti drugega polčasa razlika znašala že enajst zadetkov (29:18). Domači trener Pesko je tudi tokrat ponudil priložnost vsem igralcem, ki so jo dobro izkoristili. Odlično delo v vratih sta opravila Radulovič in Škrabar, z nekaj drznimi potezami se je v članskem moštvu izkazal reprezentant mlajših kadetov Hočevar. Ravkič in Frece sta bila tudi najboljša strelca srečanja, prvi je zadel desetkrat, drugi devetkrat. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Gregorc, ki je zadel osemkrat.

S to zmago so se člani krepko približali cilju sezone – uvrstitvi v višji rang tekmovanja. Od tega jih loči le še ena zmaga, za katero pa bodo imeli priložnost že v soboto, 9. aprila ob 18. uri, ko v Dvorano Polaj prihaja ekipa RK Radovljica, ki trenutno zaseda predzadnje mesto 2. DRL. To bo hkrati tudi zadnja letošnja tekma pred domačimi gledalci. S sobotno zmago bi potrdili uvrstitev v višjo ligo, na zadnji tekmi sezone, na gostovanju pri RD Jadran 2009,  pa si lahko priborijo 1. mesto 2. DRL v sezoni 2015/16.

ZT

Prejšnji članekSejem priložnosti
Naslednji članekPesem se je razlegala drugi dan