nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Laško in cvetje

Stik Laško (Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško) z željo po ohranjanju pivocvetne tradicije pripravlja v četrtek, 9. julija, simbolni vpis v knjigo Laščanov na zgornjem vrtu Savinje pri Turistično informativnem centru Laško.

»Zaradi okoliščin letos izjemoma nismo gostitelji največjega slovenskega  festivala. A bistvo Piva in cvetja ostaja tu! To smo od nekdaj mi: Laščani in Laščanke. Naj bodo naši julijski dnevi del pričakovanja vseh naslednjih poletij!« je zapisala v sporočilu za javnost direktorica Stika Tina Belej.

V pivovarni, ki je od nekdaj nepogrešljiv del Laškega, so tudi letos napolnili omejeno izdajo piva Laščan s posebnim posvetilom, ki opozarja na lepote dežele. »Na dogodku, ki bo otvoril Laško in cvetje, se nam bo pridružil tudi Marko Pavčnik z izbrano kulinariko,« pravijo v Stiku. Vse udeležence prireditve bodo povabili na potep po Laškem.

»Dovolite si, da vas mesto preseneti. Poiščite točke, ki s prav posebnimi cvetovi pozdravljajo Laško in vse njegove obiskovalce. Pravljično podobo si bo nadel Črni most, travnik pri Pivnici Savinja in Kulturnem centru ter srce pred Thermano Laško. V Muzeju Laško bo na ogled razstava, ki nas bo popeljala med skrivnosti varjenja piva od davne preteklosti do današnjih dni,« so še sporočili iz Stika. Seveda si lahko obiskovalci ogledajo vse našteto tudi sami, ko imajo čas za potep po mestu.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor