Prihajajoči vikend bo za ljubitelje smučarskih skokov sanjski. V avstrijskem Kulmu bodo slovenski smučarski skakalci lovili kolajne na svetovnem prvenstvu v poletih. Skakalke pa se bodo pomerile na dveh tekmah svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji. Tam bo med udeleženkami spektakla skakala tudi Lara Logar, članica SK Kisovec.

Na Ljubnem ob Savinji bodo tokrat tekme spet v zadnjem delu januarja. Avgustovske poplave Zgornjesavinjski dolini niso prizanesle, tudi območju skakalnice ne, a so bili organizatorji odločeni, da svetovni pokal ne bo minil brez Ljubnega, ki tekmovalke pričakuje v zimski kulisi.

Tekmovalke v soboto in nedeljo čakata dve posamični preizkušnji. Pravico nastopa bo z upoštevanjem nacionalne kvote imelo 12 Slovenk, med temi so tri debitantke. V ekipi glavnega trenerja Zorana Zupančiča in trenerja mladinske reprezentance Staneta Baloha so vodilna v svetovnem pokalu Nika Prevc, Nika Križnar, Katra Komar, Taja Bodlaj, Ajda Košnjek, Nejka Repinc Zupančič, Tina Erzar, Nika Krašovic, Lara Logar, Urša Vidmar, Živa Andrič in Jerica Jesenko.

Članica kisovškega skakalnega kluba Lara Logar podobno kot vse Slovenske z veseljem pričakuje tekme na Ljubnem, čeprav ni optimalno pripravljena. Pred preizkušnjama je na druženju skakalk s sedmo silo povedala: »Trenutno sem v zaostanku s treningi zaradi obveznosti na fakulteti. Potrudila se bom prikazati najboljše skoke, ki sem jih v tem trenutku zmožna.«

lara logar Lara Logar bo 12. marca praznovala 21 rojstni dan. Živi v Sopoti. Največji uspeh je dosegla z zlato medaljo leta 2022 v Zakopanih, ki jo je osvojila skupaj s trenutno vodečo v svetovnem pokalu Niko Prevc in reprezentančnimi kolegicami Jernejo Repinc Zupančič in Tajo Bodlaj. Leta 2020 pa je bila tudi v ekipi, ki je osvojila srebrno kolajno na tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v Oberwiesenthalu.

Kvalifikacije za prvo tekmo bodo v petek ob 12.15 uri, prva tekma bo v soboto ob 11.30 uri, v nedeljo se prične program s kvalifikacijami ob 9.30 uri in tekmo ob 11. uri.

Savus

Foto: SK Kisovec, spletna stran Ljubno 2024


 

Prejšnji članekPoredoš in Kališnik
Naslednji članekRušitev paviljonov