Glasbena zasedba Lagard je postregla z novo skladbo in videospotom, ki tokrat opozarja nase z živahnim utripom Brazilije. S skokom izven okvirjev je glasbenik Luka Groboljšek v sliki in melodiji prepletel lepote domače in eksotične dežele.

Lagardovci so minuli konec tedna predstavili videospot za pesem Go East, ki je nastala v sodelovanju z žensko vokalno skupino Lipa. Tokrat so za izvedbo eksotične ideje potrebovali pomoč prevajalke, saj pesem ne zajema le brazilskih ritmov, pač pa tudi besedilno sporočilo, ki so ga želeli brezhibno vplesti v glasbeno zgodbo.

»Rdeča nit videospota je povezovanje lepot Slovenije in Brazilije. Za besedilo v brazilski portugalščini in za zgodbo, ki prepleta lepote obeh dežel, sem se odločil zaradi brazilskega ritma skladbe,« je pojasnil basist zasedbe Luka Groboljšek in nadaljuje, da je besedilo izpod peresa Uroša Ržišnika v portugalščino prevedel brazilski basist Roberto William. »Po prejemu prevoda nas je čakalo nekaj učenja, najprej sem se ob pomoči prevajalke lotil pravilne izgovorjave besed, zatem pa nam je Roberto poslal še avdio posnetek, po katerem smo se vsi skupaj z žensko vokalno skupino Lipa naučili brazilske portugalščine do zadnjega detajla v izgovorjavi,« je še dodal.

Lagardovci so brazilske lepote v videospotu prikazali s pomočjo dron posnetkov, ki jim jih je posredoval slavni Miroslaw Wawak – svetovni popotnik, ki je prepotoval že vseh 246 držav sveta. Slovenijo z vrha je posnel Tomaž Zupan, bližnje kadre pa sta v objektiv ujela Simon Mišič in Gašper Plevel.

Zanimivi pa niso le posnetki tuje dežele, ekipa je namreč snemala na lokalni skali, ki ponuja krasen razgled na okolico. »Da bi prikazali ne tako znane, pa vendarle krasne lokacije, smo video snemali v Kisovcu, na vrhu Čebinove škale oz. na tako imenovanem kisovškem Triglavu, ki nam je na dan snemanja s sončnim zahodom res ponudil idealne pogoje za spot,« nam je še zaupal sogovornik.

Savus

Foto: iz videospota Go East, Janez Marolt, Tomaž Zupan