četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Kulinarični izziv med sodelavci

Delo od doma je lahko res duhamorno. Lahko pa si ga popestrimo, kot so si ga na ZLU. Pomladi so si zastavili fotografski izziv in poslikali poglede iz domačih pisarn. V jesensko hzimskem času pa so se lotili novega ekipnega izziva – kulinarike. O tem nam je poslala prispevek kar direktorica ZLU Polona Trebušak.

Skoraj mesec in pol je, odkar zaposleni ZLU ponovno delamo od doma, na daljavo. Ljudje smo v teh zanimivih (beri: stresnih) časih še posebej ranljivi. Pogrešamo družbo sodelavcev, zato smo razmišljali, kako lahko ostanemo povezani še na drugačen način, ne samo preko službenih sestankov na daljavo, telefona in e-pošte.

V prvem valu korone so nas družili fotografski izzivi – razgledi iz domačih pisarn, zato smo sklenili, da se tudi sedaj lotimo ekipnega izziva za povezovanje in dobro voljo. Obenem pa s tem pokažemo, da tudi sami živimo, to kar učimo druge – vseživljenjsko učenje, vključevanje in sodelovanje. Izmed nabora izzivov: športni, kulinarični, bralni izziv ter vaje hvaležnosti za boljše življenje je bil z minimalno večino izglasovan kulinarični izziv.

Dogovorili smo se, da vsak zaposleni pripravi jed, ki mu predstavlja izziv, fotografira postopek, izdelek skupaj z receptom odda sodelavki, ki smo jo zadolžili za zbiranje prispevkov. Dvakrat tedensko do konca decembra objavljamo kulinarične izzive na Facebook profilu ZLU.

Po dosegu in všečkih sodeč, je bil namen dosežen. Doslej smo z našimi sledilci in ljubitelji učenja delili postopek in recept za prave bosanske lepinje, kvinojine polpete s korenčkom, sirnico in mileram torto brez peke. Pri izboru receptov so nas vodili enostavnost in primernost za vsakega, ne glede na kuharsko predznanje. Ugotovili smo, da pri izzivu uživamo, predvsem pa, ker ne vemo vnaprej kaj bo objavljeno, nestrpno ob torkih in četrtkih pogledujemo na https://www.facebook.com/ZasavskaLjudskaUniverza/ kaj slastnega je pripravil sodelavec oz. sodelavka.

Na koncu bo nastala mini e-knjižica z recepti po izboru zaposlenih, ki jo bomo delili z ljubitelji kulinarike in vseživljenskega učenja.

Polona Trebušak

Foto: arhiv ZLU

Isti avtor