Sreda popoldne je tisti dan, ko v veliki sobi Mladinskega centra Hrastnik slastno diši po dobrotah, ki jih ustvarjajo udeleženci kuharskih delavnic z imenom Kulinarična sreda, katerih botra sta Večgeneracijski center Zasavje in Mladinski Center Hrastnik. Nanje so vabljeni vsi, ki radi ustvarjajo dobre jedi.
Tudi včeraj ni bilo nič drugače. Na sporedu so bili mafini, majhne dobrote iz sestavin, kot so jajca, moka, kosmiči, sadje, zelenjava, čokolada in sir, ki potem vliti v modele dobijo svojo končno obliko, v peči pa postanejo zlato rumeni in zapečeni.

Pri ustvarjanju dobrot sta sodelovali tudi dve uslužbenki mladinskega centra ter EVS prostovoljka. Pridno so mešali, sekljali, ribali in modelirali, ostali navzoči pa so jim dajali podporo. Udeleženci Kulinarične srede so ob prijetnem razgovoru nato pričakali trenutek, ko so mafine lahko tudi poskusili.

Delavnice so se tokrat poleg sodelavcev in prostovoljke MCH udeležili samo še štirje. A saj se bojo Kulinarične srede vrstile še kar tja do novega leta.

Milko Plahuta

Prejšnji članekChainbrake z novim videospotom
Naslednji članekEnergetska sanacija bolnišnice