Pod cesto teče Bevščica, ki se pri Sušniku pridruži Trboveljščici. Nekdaj je na križišču nasproti trgovine in mesnice, pa prepoznavne pekarne, stal kulturni dom Svoboda Zasavje. V njem so imeli tudi kino, ki so ga radi obiskovali vsi Trboveljčani. Danes ni v kraju ne kina, ne trgovine, ostala je le še pekarna. Krajevna skupnost obsega še del Vodenske ceste, Kolodvorsko cesto, Zasavsko cesto in naselje Ob železnici.

V kraju sta železniška postaja in cementarna, ki je v letih delovanja pustila svojevrsten pečat. Najvidnejši je slavolok, ki ga je zgradila, da bi zaščitila promet, saj je nad njim v cickah tovorila lapor. Krajani so ponosni tudi na naravni park Špicberg, do katerega vodi nekaj urejenih stez, in je bil nekdaj prepoznaven po pečini, na kateri je stala skulptura gamsa. Zdaj Špicberg pohodnikom ponuja krožno pot, značilno predvsem po kraškem rastlinstvu, z njega pa lahko nadaljujejo pohod tudi na Klek. Krajani so ponosni tudi na Mitovškov slap, okrog katerega pomladi zacveti tisočero zvončkov. Devet metrov visok slap je ob Zasavski cesti malo pred odcepom za Trbovlje (če prihajate iz zagorske smeri). V goščavi nad njim je še slapišče in dva manjša slapiča, ki se v vsej lepoti pokažejo v bolj deževnih obdobjih. Slap je ime dobil po nekdanji mitnici.

V KS Zasavje imajo okrog tri kilometre javnih poti. V kraju je dejavna krajevna organizacija ZB za vrednote NOB Ernest Koželj. Predsednica sveta KS je Ljudmila Prošt, člani sveta KS pa Jožef Zupan, Urška Cilenšek, Vida Vozel

TPK