Rdeči križ Slovenije, območna organizacija Zagorje ob Savi pripravlja v ponedeljek in torek, 12. in 13. junija, drugo letošnjo redno krvodajalsko akcijo.
Na Rdečem križu opozarjajo, da v Sloveniji trenutno primanjkuje krvi tipa 0+ in A+, zato vse krvodajalce z omenjenima skupinama še posebej vljudno vabijo, da se akcije udeležijo.

Kri bodo odvzemali v ponedeljek, 12. junija, od 7. do 14. ure in v torek, 13. junija, od 7. do 13. ure v prostorih Srednje šole Zagorje.

Sicer pa je kri moč darovati tudi vsak četrtek od 7.30 do 11. ure v prostorih Bolnišnice Trbovlje, kjer krvodajalce Zavodu RS za transfuzijsko medicino zagotavlja Rdeči križ Slovenije, območna organizacija Trbovlje. Od tam so sporočili, da bo Center za transfuzijsko dejavnost Trbovlje letos med poletnimi počitnicami zaprt samo en mesec, in sicer od 17. julija do 18. avgusta. Potekajo pa tudi pogovori, da bi se jeseni odvzemni dan prestavil na petek.

Spomniti velja, da je potrebno na odvzem krvi priti tešč.

»Iskreno se zahvaljujemo vsem krvodajalcem, ki se odzivate na naša vabila in darujete kri na naših akcijah ali v drugih krajih po Sloveniji,« pa so še dodali v RKS OO Zagorje ob Savi.

ZT

Prejšnji članekNohšiht, tržnica in grenadirmarš
Naslednji članekUrejena cesta in nov most