Zasavski policisti so imeli v preteklih dneh več kot dovolj dela.

PP Zagorje ob Savi

Četrtek, 1. 4. 2021

Policiste so obvestili o poškodovanem vozilu v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila.

Nekaj pred 14. uro so obravnavali prometno nesrečo na zagorskem mostu, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je v križišču izsilila prednost vozniku osebnega vozila. V nesreči ni bil nihče poškodovan, povzročiteljici pa so izdali plačilni nalog.

Petek, 2. 4. 2021

Policisti so obravnavali tatvino v trgovini, ki jo je v več različnih datumih izvršila ista oseba. Skupna vrednost odtujenih izdelkov je znašala nekaj čez 120 evrov. Policisti kraje še preiskujejo, o ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Policijska preiskava še ni zaključena.

Sobota, 3. 4. 2021

Obravnavali so spor med občanoma. Po končani preiskavi bodo ustrezno ukrepali.

Občan je policistom izročil najdeno uro, ki jo je našel na igrišču na Izlakah.Če jo pogrešate, se zglasite na PP Zagorje ob Savi.

V nočnih urah so policiste obvestili o druženju oseb v kletnih prostorih bloka v Zagorju ob Savi. Policisti so na kraju ugotovili pet kršitev zakona o nalezljivih boleznih in zakona o omejevanju porabe alkohola.

Nedelja, 4. 4. 2021

Obravnavali so prijavo glasne glasbe v Trbovljah in izdali plačilni nalog.

Ponedeljek, 5. 4. 2021

Okoli 13. ure je na cesti med Kisovcem in Izlakami prišlo do promete nesreče, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal na bankino in padel ter se pri tem huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Trbovlje. Izdali mu bodo plačilni nalog.

Na policijsko postajo je občan prinesel avtomobilske ključe z vijoličnim obeskom z napisom “bar baza”, ki jih je našel v Zagorju ob Savi. Če jih pogrešate, se zglasite na policijsko postajo.

PP Trbovlje

Sreda, 31. 3. 2021

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na regionalni cesti v Trbovljah. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izgube nadzora nad vozilom. Voznik je zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča in trčil v avtobusno postajališče. Voznik osebnega avtomobila je bil lažje telesno poškodovan, na vozilu in obcestni infrastrukturi pa je nastala materialna škoda za 3.000 evrov. Po končani preiskavi čaka voznika prekrškovni postopek.

Četrtek, 1. 4. 2021

Policiste so obvestili o zaparkiranju dostavne poti pri trgovini v Trbovljah. Voznici so izrekli opozorilo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Z zbiranjem obvestil bodo skušali najti povzročitelja.

Trboveljski policisti so na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 44-letniku z območja Trbovelj. Med preiskavo so odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane rastline konoplje, v katerem je bilo 25 rastlin višine približno 2 metra. Prav tako so zasegli okoli 150 gramov posušene rastline, ter več brizg s snovjo, za katero sumijo, da je konopljina smola, več zvitih cigaret s prepovedano rastlino, ter opremo za gojenje prepovedane droge. Sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Nedelja, 4. 4. 2021

Nekaj pred tretjo uro je v zasebnem stanovanju prišlo do spora med 26 letnim moškim in 38 letnim osumljencem. V spor se je vmešal tudi 49 letni oškodovanec, ki ga je osumljeni 38 letnik napadel in huje poškodoval z ostrim predmetom. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Po prvih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Osumljenca so kmalu po dejanju aretirali, zaradi suma kaznivega dejanja hude telesne poškodbe so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti so ga že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah dogodka, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Občanu so zasegli neznano rjavo – zeleno posušeno rastlino, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi bodo policisti izvedli ustrezen postopek.

PP Hrastnik

Sreda, 31. 3. 2021

V popoldanskih urah so policisti obvestili, da se na vlaku nahajajo štiri osebe, ki se nedostojno vedejo do drugih potnikov in ne nosijo zaščitnih mask. Policisti so jih izsledili. Dvema so izdali plačilne naloge, za dva mladoletnika pa spisali obdolžilne predloge za pristojno okrajno sodišče.

Četrtek, 1. 4. 2021

Policisti so na podlagi odredbe o hišni preiskavi pristojnega okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo v Hrastniku. Pri tem so zasegli manjšo količini snovi, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov so poslali v analizo, po pridobljenih rezultatih bodo izvedli ustrezen ukrep.

V večernih urah so policiste obvestili, da ima občan nezavarovanega psa. Kršitelja čaka hitri postopek.

Petek, 2. 4. 2021

Policisti so na podlagi odredbe pristojnega okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 45-letniku z območja Hrastnika. Pri hišni preiskavi so mu zasegli 1,5 kg neznane posušene rastline konoplje, ter pripomočke za preprodajo in 980 tablet, ki na trgu niso prosto dostopne. Snovi so poslali v analizo, o vseh okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Sobota, 3. 4. 2021

V zgodnjih jutranjih urah so policiste obvestili o glasni glasbi iz stanovanja. Kršiteljico čaka plačilni nalog.

Nedelja, 4. 4. 2021

Policisti so osebi zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo, po znanih rezultatih bodo ustrezno ukrepali.

Ponedeljek, 5. 4. 2021

Policiste so obvestili o poškodovanem vozilu. Preiskava še poteka.

PP Litija

Sreda, 31.3.2021

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Jelši, v kateri je voznik zbil divjad.

V večernem času so opravili postopek z voznikom osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, čaka ga  obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Sobota, 3. 4. 2021

Policiste so obvestili o dveh poškodovanih vozilih. Preiskava še poteka.

Nedelja, 4. 4. 2021

Občanu iz Litije so zasegli neznano rjavo – zeleno posušeno rastlino, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi bodo policisti izvedli ustrezen postopek.

Ponedeljek, 5. 4. 2021

Okoli 13. ure so policiste obvestili o najdbi pobeglega bika, ki je pobegnil občanu iz okolice Litije. Bika je našel sosed, bika je zaprl v hlev. O dogodku bodo obvestili veterinarsko inšpekcijo.

Policiste so obvestili o podrtem drevesu na glavni cesti čez Bogenšperk. Delavci cestnega podjetja so podrto drevo odstranili s ceste.

Savus

Foto: PU Ljubljana

Prejšnji članekVitamini
Naslednji članekDanes dogaja