PP Trbovlje
V petek, 1. julija, v večernem času so policisti občanu zasegli neznano snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po analizi sledi prekrškovni postopek. Okrog 8. ure so policisti obravnavali prometno nesrečo med voznikom osebnega vozila in kolesarjem, ki ni upošteval prometnega znaka in  vozil v enosmerno ulico. V nesreči se je lahko telesno poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 10.30 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru pred trgovino v Trbovljah, kjer je neznani voznik pri premiku z vozilom trčil v vozilo oškodovanca in s kraja nesreče pobegnil.

V soboto, 2. julija, okrog 10. ure so bili policisti obveščeni o poškodovanju. Neznani voznik je z vozilom poškodoval kovinska  vrata ograjenega prostora podjetja in s kraja nesreče pobegnil. V nočnem času so policisti zasegli neznano snov občanki, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po analizi sledi prekrškovni postopek. Okrog 16.15 ure so policisti intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru. Vinjenega kršitelja so pridržali do iztreznitve.

V ponedeljek, 4. julija, okrog 5. ure so bili policisti obveščeni o  tatvini mopeda znamke Piaggio.

PP Zagorje ob Savi

V petek, 1. julija, so policisti zaradi suma proizvodnje prepovedane droge opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe sodišča. Pri tem so pri 36-letnemu občanu zasegli 12 svežih, še rastočih  rastlin, in manjšo količino že posušenih rastlinskih delcev (sum, da gre za prepovedano konopljo). Po opravljeni ekspertizi bo zoper osumljenega izveden ustrezen ukrep. Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju, kjer je bilo ugotovljeno, da je kršitelj verbalno napadel mladoletnika in ga pri tem prijel za roko. Policisti so kršitelju, ki je prišel v spor z mladoletnikom,  izrekli globo zaradi kršitve ZJRM-1. Policisti so prejeli prijavo o kaznivem dejanju zalezovanje, ki se preganja na predlog oškodovanca. Policisti še zbirajo obvestila, po zbranih obvestilih bodo o ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo.

V soboto in nedeljo so policisti obravnavali prijavo občana, ki od izvajalca del ni pridobil računa o opravljeni storitvi. Policisti so zadevo preverili in bodo podali prijavo pristojnim službam. Policisti so prejeli tudi prijavo o drzni tatvini v gostinskem lokalu na območju Kisovca. Za zdaj še neznani moški, zamaskiran s kapuco, je vstopil v gostinski lokal, ki se je zapiral, uslužbenko odrinil, nato pa pristopil do blagajne, jo odprl in iz nje odtujil gotovino. Po izvršenem dejanju je kraj zapustil v neznani smeri. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan, povzročena škoda pa znaša okoli 700 evrov. Policisti za neznanim storilcem še zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine kaznivega dejanja. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da neznani voznik ni vozil pravilno po desnem pasu v smeri vožnje, zaradi česar se je drugi voznik umikal v desno, pri tem pa je podrsal odbojno ograjo in na vozilu in ograji povzročil materialno škodo. Povzročitelj je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil osebne podatke. Policisti za neznanim voznikom še zbirajo obvestila. Obravnavali so še prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila in traktorist, med katerima je prišlo do oplaženja. Voznik traktorja je vozil brez vozniškega dovoljenja. Zato so traktor zasegli in odpeljali v hrambo. Sledi obdolžilni predlog na sodišče. povzročitelju PN je bil izdan tudi plačilni nalog.

PP Hrastnik

V soboto, 2. julija, so bili policisti v nočnem času obveščeni o glasni glasbi v stanovanju v Hrastniku. Na kraju so ugotovili kršitev in bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in mira. V nočnem času so policisti pri kontroli prometa občanu zasegli zavitek alu folije, v kateri je bila neznana bela snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Snov bodo poslali v analizo in v kolikor bo sum potrjen, bo zoper lastnika uveden hitri postopek z izdajo odločbe. Na PP Hrastnik je občan prinesel telefon znamke Samsung Galaxy, črne barve. Lastnik ga z ustreznimi dokazili o lastništvu lahko prevzame na PP Hrastnik.

ZT