Trbovlje

V Trbovljah bo kresovanje 30. aprila ob 19. uri na Kipah. Za glasbo bodo poskrbeli Delavska godba Trbovlje in ansambel Gadi.

Zagorje ob Savi

V Zagorju bo kresovanje od 16. ure naprej v Kisovcu. Tam se bo odvijal tudi spremljevalni program s cirko krog delavnico in čarodejem Tonijem. Igrale bodo predskupine Warning, hard Divison in The Gavusta, nato pa bo na oder stopila Riblja čorba. Kresovanje bo tudi na nogometnem igrišču Proletarec v Zagorju od 20. ure naprej.

V torek, 1. maja bo tradicionalni pohod na Pleše, kjer bo ob 11, uri proslava s Pihalnim orkestrom Svea in ansamblom Poskočni muzikanti. Pohodniki se lahko odpravijo tudi na pohod na Zeleno travo. Na pot bodo krenili ob 10. uri izpred gasilskega doma v Ravenski vasi.

Hrastnik

V Hrastniku bo tradicionalno kresovanje v Prapretnem, ki se bo pričelo ob 18. uri. Otroke, starše ter dedke in babice bo ob 18. ure zabaval Mali-bu, ki bo imel s seboj maskote in napihljivo sceno. V kulturnem programu bo ob 19. uri nastopila Rudarska godba Hrastnik. Večer bo popestrila skupina Victory, ki se bo praznovanju pridružila ob 19.30 uri. Kres bodo Hrastničani prižgali ob 20.30 uri, postavili bodo tudi veličasten mlaj.

Zaradi prireditve bo od 30. 4. 2018 od 17. ure do 1. 5. 2018 do 4. ure popolnoma zaprta cesta Hrastnik – Prapretno – Hrastnik na delu od gasilskega doma do kozolca Vajdič.

ZT