četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kranjska čebela je plavala

Kot je že v navadi, sta za največ stopničk poskrbela Tilen in Žiga Šintler, ki sta premagovala močno mednarodno konkurenco in skupaj v osmih nastopih osvojila 6 medalj. Tilen je osvojil prvo mesto na 50 in 100 prsno, kjer je postavil nov mejnik v zgodovini kluba, ter tretje na 100 prosto. Nov rekord na klubskih lestvicah pomeni rezultat 29,87 na 50 prsno in 1:05,86 na 100 prsno, kar ga uvršča med sedem najhitrejših plavalcev na državnih lestvicah.
Žiga pa je zmagal pri kadetih na 200 in 400 prosto ter 100 prsno. V suverenem plavanju na 200 prsno, kjer bi z veliko prednostjo in odličnim časom zmagal, pa so mu sodniki z neupravičeno diskvalifikacijo odvzeli zmago v skupnem seštevku štirih rezultatov. Pa vendarle, bazična osnova je narejena, tako da lahko dobre rezultate trener in tekmovalca pričakujejo tudi v nadaljevanju sezone.

Odlično so se odrezala tudi dekleta Kaja Imperl, Daša Krajnc in Tiatara Zupančič. Prva je osvojila tretje mesto na 100 hrbtno, ter v plavanju prikazala očiten napredek, Daša je trikrat stala na stopničkah in sicer enkrat na drugi na 100 mešano, ter dvakrat na tretji na 100 prsno in 100 delfin z opombo, da bi osvojila tudi drugo mesto na 200 prsno, če ne bi prišlo do diskvalifikacije. Uspeh trboveljskih plavalcev pa je zaokrožila Tiatara Zupančič, ki osvojila tri druga mesta na 400 prosto in 400 mešano ter 200 hrbtno.

Plavalci povečujejo količino in intenziteto treningov, kar se jim bo v prihodnje obrestovalo. Že ta vikend jih čaka tradicionalni miting za Pokal mesta Celja, kjer se nadejajo podobnih uspehov.

MR

Isti avtor