sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kraje, prepiri, prometne nesreče

PP Trbovlje
Na PP Trbovlje je 37-letni občan pretekli petek prijavil podnajemnico. Trboveljčan je 20-letni  Trboveljčanki oddal v najem opremljeno stanovanje. Najemnica je v času bivanja v stanovanju iz njega  odnesla več stvari in si jih protipravno prilastila. Po zbranih podatkih bodo policisti obvestili  pristojno tožilstvo.

V soboto so policisti intervenirali v Trbovljah, kje se je 27-letnik nedostojno vedel do bivše žene. Izrekli so mu globo.

V Trbovljah sta dva voznika na parkiriščih trčila v parkirana vozila in s kraja  odpeljala  ne  da  bi  o tem obvestila lastnika oziroma policijo. Za povzročiteljema policisti še zbirajo obvestila.

Zvečer so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora in pretepa med partnerjema. Obema so izrekli globo.

Ponoči so zaradi  glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in kršiteljici izrekli opozorilo.

V nočnem  času  so  v  Trbovljah ustavili 29-letnega  voznika,  ki  je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola in brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Avto so mu zasegli in spisali obdolžilni  predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so policisti v Trbovljah dvakrat intervenirali zaradi medsosedskih sporov.

PP Zagorje

Policisti so pretekli petek dopoldan obravnavali potnika na vlaku, ki ni poravnal vozovnice.

V trgovini v Zagorju je neznani moški ukradel blago tako, da je odšel mimo blagajne ne da bi plačal artikle. Znesek ukradenega: 9,17 evra.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru v Zagorju, kjer je neznani voznik poškodoval parkirano vozilo, na katerem je nastala materialna škoda v višini 200 evrov.

Policisti so na območju Hrastnika obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru. Ugotovili so, da je neznan voznik 25. maja med 10. in 12. uro poškodoval parkiran osebni avtomobil znamke Opel Astra pred trgovino Mercator na Dolu pri Hrastniku. Policisti še zbirajo obvestila, da bi našli neznanega voznika.

Policisti so obravnavali še eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru, ki se je zgodilo 19. maja med 13.30 in 17.00 uro. Neznani storilec je poškodoval lak na vozilu z ostrim neznanim predmetom ter s tem povzročil materialno škodo v višini okoli 300 evrov. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Policisti so obravnavali izgubo registrske tablice LJ MR-50 na relaciji Tirna-Zagorje ter tatvino registrske tablice LJ  91-74E na območju Ljubljane.

V soboto so bili policisti obravnavala prometno nesrečo na relaciji Kisovec-Izlake. V prometni nesreči se je več udeležencev telesno poškodovalo, zaradi česar so bili na kraju tudi reševalci in gasilci.  Voznica osebnega avtomobila je iz neznanega razloga zapeljala na levo smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala voznica osebnega vozila s potniki. Povzročiteljica je v prometni nesreči utrpela hude telesne poškodbe, ostali udeleženci pa lahke telesne poškodbe. Zaradi odprave posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta zaprta dve uri.

Policisti so se ukvarjali tudi z nesrečo voznika osebnega avtomobila, ki je pred savskim mostom v Zagorju povozil kamen, ki je priletel pred vozilo in poškodoval podvozje vozila. Vzdrževalci cest so poskrbeli za čiščenje vozišča.

PP Hrastnik

V petek, 26. maja, se je razsul tovor (steklovina) po cesti od savskega mostu do Petrola. Steklovina je izpadala iz tovornega vozila in se razsula v dolžini okrog 300 metrov. Pri tem sta bili poškodovani dve vozili, cesta pa je bila zaprta. Materialna škoda na vozilih znaša okoli tisoč evrov.

ZT

Isti avtor