V trboveljskem podjetju Kovit projekti na Nasipih trenutno dela 50 zaposlenih. Njihov direktor Sandi Grm pravi, da bodo tudi v letu, ki se je šele začelo, sledili novostim na tržišču in jih poskušali uvesti v svoj proizvodni program. Podjetje se sicer ukvarja s projektiranjem, izdelavo in montažo kovinskih izdelkov.
Leto 2016 Grm, kar se tiče poslovanja, ocenjuje kot uspešno. Zaključili so namreč z investicijo v izgradnjo proizvodno-poslovnega objekta, s katero so začeli leta 2014. V nove poslovne prostore so se preselili lani, proizvodne prostore pa so začeli uporabljati že ob koncu leta 2015. »Okrog 200.000 evrov smo investirali tudi v nakup novih, sodobnih strojev,« pravi Grm.

V letošnjem letu nameravajo nakupiti še nekaj strojev, poleg tega pa želijo, kot vsako leto, pridobiti vsaj dva nova stalna kupca iz tujine. Morda se obeta tudi povečanje števila zaposlenih. »Vedno iščemo primerne kadre, predvsem inženirje strojništva in strojne tehnike. Potrebujemo tehnologe, programerje in operaterje,« pravi Grm. »Če najdemo pravi kader, ga bomo zaposlili.«

Martina Drobne