Gibanje Svoboda je 19. oktobra predstavilo kandidata za župana Občine Hrastnik, listo kandidatov za občinske svetnike ter program za razvoj Hrastnika.

»V občini Hrastnik si je Gibanje Svoboda zastavilo ambiciozno vizijo razvoja v naslednjih letih, ki se bo uresničevala skozi skrbno načrtovane in učinkovito izvedene projekte ter druge razvojne aktivnosti,« so zapisali v sporočilu za javnost v Gibanju Svoboda Hrastnik.

Za kandidata za župana je Gibanje Svoboda v Hrastniku izbralo Žigo Kovača. Na predstavitvi kandidata za župana in liste kandidatov za občinski svet sta sodelovala tudi poslanca državnega zbora Gašper Ovnik in Teodor Uranič.

Kot je uvodoma pojasnil Gašper Ovnik je z veseljem in veliko mero odgovornosti sprejel nalogo, da najde najprimernejšega kandidata za župana, ki bo na novembrskih lokalnih volitvah zastopal barve Gibanja Svoboda. Iskal je »osebo, ki lahko ponudi nove ideje, učinkovit koncept upravljanja in je sposobna presegati delitve na leve in desne ter naše in vaše«. To osebo je našel v Žigi Kovaču.

Kandidat za župana Občine Hrastnik Žiga Kovač: »Želim si živeti v sodobni občini, ki ponuja vrsto priložnosti, v gospodarsko razviti in razgibani občini polni življenja ter pozitivne energije. Pomembno je, da občina skrbi za potrebe vseh svojih občanov, ne le za potrebe posameznikov ali določenih interesnih skupin.«

Žiga Kovač je kot aktivni član in predsednik lokalne študentske organizacije ŠOHT sodeloval pri organizaciji festivala ŠTUOR, v Mladinskem centru Hrastnik pa pri pripravi Erasmus+ projektov. Že v študentskih letih je soustvarjal podobo Hrastnika, danes pa kot aktualni predsednik Sveta za mlade v Občini Hrastnik še vedno ostaja seznanjen s problemi in željami mladih kot starejših občanov. »Odlikujejo ga vodstvene izkušnje, zaposlen je namreč v podjetju Engrotuš d.o.o., kjer vodi in upravlja projekte, ki so vredni več milijonov evrov. Ob najavi kandidature za župana je prejel široko podporo tudi z gospodarskega področja, kar vidimo kot dobro popotnico za županovanje, saj lahko na ta način v Hrastnik pripelje nove investicije,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Predstavila pa se je tudi lista kandidatov za občinski svet. Na njej so: Valentina Moljk, Gregor Erman, Nuša Blagotinšek, Marino Zorc, Anica Nuša Gregorčič, Danijel Beganović, Herta Erman, Zlatko Drnovšek, Mateja Kmet, Rajko Žagar, Tina Drk, Jasmina Rakita Cencelj, Igor Kovač, Andrej Sajovic, Cirila Knap, Jure Cencelj in Boris Trstenjak.

Savus

Foto: Gibanje Svoboda Hrastnik