V petek, 15. marca, so pripravili na hrastniškem odru uro pravljic. S plesom in izbrušeno gibalno fantazijo so jo ustvarjale učenke Plesnega oddelka Glasbene Šole Hrastnik pod vodstvom plesne pedagoginje Žužane Bartha. Od prizora do prizora pa jih je varno vodila povezovalka Nina Maurovič.
Plesalke so s čarobnostjo gibanja dobro uro držale v prijetni napetosti vse v dvorani ter na koncu požele gromek aplavz z medklici bravo, bravo. Nastop je bil prikaz dela celotnega oddelka, nastopili so prav vsi in je sovpadal tudi s 30. letnico ustvarjanja njihove plesne pedagoginje Žužane Bartha na slovenski plesni sceni in na hrastniški šoli.

Bartha je ena redkih soustvarjalk s področja jazz, modernih in show dance plesov v Sloveniji s končano baletno šolo. Žužana Bartha se je izkazala z odličnimi plesnimi vlogami. Potem se je vse več posvečala učenju in koreografiji. Aktivno se je vključevala v delo Plesne zveze Slovenije, še posebej v sekciji moderni in tekmovalni plesi. Je sodnica za moderne in tekmovalne plese. Ves ta čas pa je uspešno poučevala na Glasbenih šolah v Litiji in Hrastniku. Skozi njeno plesno vzgojo so šle generacije mladih, ki so vzljubili balet in ples, nekatere pa so svoje znanje tudi nadgrajevale z nadaljnjim šolanjem.

Milko Plahuta