Ob mednarodnem dnevu gozdov so 19. marca organizatorji letošnjih dogodkov v Oglarski deželi Dole pri Litiji pripravili predstavitveno srečanje. Sporočilo mednarodnega dneva »Obnova in nega gozda, pot do zdravja in dobrega počutja« so povezali s pričetkom izdelave kope velikanke.

V kopo velikanko bodo zložili kar 300 prostorskih metrov drv, ki so jih posekali ob redni negi gozda in čiščenju zaraščene krajine.

Dogodka, ki je potekal na oglarski domačiji Medved, so se udeležili: župani občin Litija Franci Rokavec, občine Radeče Tomaž Režun in občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec, gostitelji oglarske domačije Medved Janez Medved, predsednik Društva oglarjev oglarske dežele Dole pri Litiji Mitja Dolinšek, predsednik društva oglarjev Slovenije Jože Prah in drugi.

Prireditve bodo v Oglarski deželi potekale od 13. avgusta do 11. septembra pod skupnim sloganom Oglje je črno zlato in ves ta čas si bodo lahko obiskovalci ogledali, kako se kuha oglje v kopi rekorderki. Zraven pripravljajo organizatorji še vrsto aktivnosti, zadnji dan tudi tradicionalni pohod po oglarski deželi.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekNovak, Pavlič in Klenovšek
Naslednji članekDenar / Bitcoin 5