Igralci ekipe ETV so se po porazu proti ekipi Šajspoh rangers od končnice poslovili prvi, Knapi so svojo priložnost iskali proti Tiferjem, a so bili Laščani pretrd oreh, Nč tazga pa so z visoko zmago proti Čričkom potrdili, da so se zasluženo uvrstili v zaključne boje tekmovanja.
Šajspoh rangers : ETV 58:47

Šajspoh rangers: Fantinato 29 (5×3), Smiljić 14, Perak 8, Požin M. 4, Topolšek 4, Pristovnik 3, Božič S. 2

ETV: Tomažič 22 (2×3), Bergant 17 (5×3), Odlazek 4, Drolc T. 2

Prva tekma se je začela v hitrem ritmu z nekaj izmenjavami trojk. S štirimi trojkami v prvi četrtini je za rahlo prednost Laščanov poskrbel Aljaž Fantinato. Ob dobri igri Timija Tomažiča in Blaža Berganta so televizijci še držali rahel stik z Laščani, ti pa so v drugem delu tekme prednost povečali in tako Zagorjanom odvzeli vse možnosti za igranje v končnici.

Tiferji : ŠD Knapi 45:36

Tiferji: Vrščaj 10, Zdolšek 10 (3×3), Teržan 5 (1×3), Skok 4, Mirt 4, Požun 4, Zdolšek L. 3, Grešak 3 (1×3), Pipan 2

ŠD Knapi: Vidas 19 (2×3), Dujaković 8, Hasanović 6, Medvešek 2, Pišek 1

Obe ekipi sta tekmo odprli zelo zadržano, saj so oboji s consko obrambo dobro varovali svoj koš. Na krilih Jakoba Vrščaja in Žana Zdolška so si Tiferji v drugem delu tekme priigrali manjšo prednost, ki so jo do zaključka zadržali in tako Knapom prizadejali osmi poraz sezone.

Nč tazga : Črički 80:49

Nč tazga: Golob 33 (5×3), Kovačič 30 (3×3), Gole 7 (1×3), Virant 6(2×3), Lapornik 2, Muhvič 2

Črički: Božič 14 (4×4), Kajtna 14 (1×3), Džombić 10, Pavlin 7 (1×3), Bečirović A. 2, Žilnik 2

O uvrstitvi v končnico je odločala zadnja tekma rednega dela Košarkarske rekreativne lige Zasavje. Hrastničani so že od začetka zaigrali bolje in pokazali, da si ob dobrih igrah v zaključku rednega dela končnico zares zaslužijo. V napadu sta se pri Hrastničanih razstrelila Rok Golob in Boris Kovačič in tako ekipo pripeljala do tretje zaporedne zmage in uvrstitve v končnico.

Letos je bila bitka za prvega strelca KRLZ bolj napeta kot lansko sezono. Na koncu je Edinu Jasenčiću uspelo zadržati prednost pred Timijem Tomažičem in tako obraniti naslov prvega strelca Košarkarske rekreativne lige Zasavje iz lanske sezone.

Boji za napredovanje v polfinale se v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje začnejo 23. marca, ko bosta na sporedu prvi dve tekmi četrtfinala. Na prvi tekmi se bodo prvi nosilci Mair team pomerili z zadnjeuvrščenimi Nč tazga, drugouvrščena ekipa Oskar Trbovlje pa se bo poskusila sedmouvrščenim Tiferjem oddolžiti za poraz v rednem delu.

ZT

Prejšnji članekGrošelj Košnikova zagotavlja, da je ravnala odgovorno
Naslednji članekFrelih: “V Ugando ne grem več.”