Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in župan Občine Hrastnik Miran Jerič sta dopoldne s francoskim dobaviteljem Sergeem Courtotom iz družbe Echelles Riffaud podpisala pogodbo za dobavo gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin. »Resnično sem vesela, da smo z Občino Hrastnik uspeli za ta projekt pridobiti tudi državna sredstva in ga uresničiti, glede na to, da sem ob prevzemu mandata v pisarni odkrila dokumentacijo o dogovorih še iz časa županovanja Bogdana Baroviča.« Odlično sodelovanje med občinama je izpostavil tudi župan Hrastnika Miran Jerič in dodal: »Varnost občanov je za nas vedno na prvem mestu.« Podpisa so se udeležili tudi trboveljski in hrastniški gasilci.
Skupna vrednost gasilske avtolestve s košaro znaša 650.000 evrov, občini pa sta sredstva pridobili tudi prek javnega poziva za sofinanciranje Ministrstva za obrambo RS, Uprave RS za zaščito in reševanje. Občini Trbovlje tako po pozivu pripada 214.000 evrov, ki jih bo prejela že letos.

Na podvozju nameščena avtomatska lestev bo omogočala varno delo do višine 32 metrov, je zelo okretna, košara pa ima nosilnost 430 kilogramov. Dobavljena bo poleti prihodnje leto.

TPK

Prejšnji članekDevet odvisnosti
Naslednji članekBrečko pordečel