Na Podkumu so v petek, 18. novembra, obiskovalci povsem napolnili jedilnico Hiše domačih okusov Pr’Čop in z navdušenjem spremljali prvi samostojni koncert skupine Knapovske punce. Pele so stare knapovske pesmi, pa tudi pesmi, ki so jih pisali zagorski in zasavski ustvarjalci, npr. Nande Razboršek in Milan Kuder, zapele so tudi uspešnico s festivala Vesela jesen Naš ata.
Pevska skupina je nastala slučajno. Ženske, ki se sicer družijo v Društvu za preprečevanje osteoporoze Zagorje, so včasih pomagale grabiti travnike pri Čopovih na Podkumu. Po delu so rade zapele, med pesmimi so bile knapovske in rodila se je ljubiteljska pevska skupina Knapovske punce. Skupino vodi Marija Ojsteršek, predsednica društva pa je Cvetka Garantini. V skupini je 10 pevk, ki so tudi sicer močno povezane med seboj. Punce v zrelih letih so že nastopale na različnih prireditvah v zagorski občini, pa tudi po Sloveniji (Portorož, Dolenjska, Benedikt), predstavile so se v domovih upokojencev.

Koncert na Podkumu so popestrili še ljudski pevci in godci iz Polšnika ter skupina Kumski pevci.

Pevkam so ob prvem samostojnem koncertu čestitali številni gostje, v imenu gostiteljev tudi kuharski mojster Lojzi Čop in njihova glavna podpornica Marija Čop. Sodelovanje je vzajemno. Tokrat so Čopovi poskrbeli za pravo knapovsko malico za vse udeležence. Na mizi se je znašel domač kruh, funšterc, črna kava, žganci, grenadir marš in kmečki golaž.

MP

Prejšnji članekTudi rumeno
Naslednji članekDodatne vožnje v Trbovljah