Program je novost v Sloveniji, ZLU ga je razvila skupaj s podjetjem Aereform iz Trbovelj in partnerji iz Estonije, Češke in Hrvaške. »Udeleženci so na zaključni evalvaciji program ocenili kot odličen. Zdel se jim je zanimiv, praktičen in zelo so pohvalili vse predavatelje: Denisa, Katarino in Dušana,« so povedali na Zasavski ljudski univerzi.
Seveda so ob koncu opravljali praktičen izpit – laminacijo v delavnici in vsem je šlo več kot dobro od rok. Izpitni izdelek (Compohub obesek za ključe iz karbona) bodo lahko odslej nosili vedno s seboj.

Zasavska ljudska univerza je javni zavod in vodilna ustanova za izobraževanje odraslih v Zasavju z več kot 50-letno tradicijo. Pri uresničevanju vseživljenjskega učenja ima ZLU pomembno vlogo, saj z vključitvijo v različne projekte širi kulturo vseživljenjskega učenja v Zasavju. V zadnjem času veliko pozornosti namenja kakovosti svojih storitev in strokovnemu razvoju zaposlenih.

Aereform je edini svetovni ponudnik storitev računalniškega šolanja na daljavo za manjše tipe letal. Ukvarjajo se še z obnovo in gradnjo lesenih letal in izdelavo kompozitnih izdelkov. Izvajajo tudi letalske operacije. Podjetje deluje od leta 2008. S storitvami računalniškega šolanja na daljavo za podjetje Pipistrel, ki so finančno ugodne in prijazne za študente, so prodrli na trge po vsem svetu. Kompoziti so prihodnost, so prepričani tako v Aereformu kot na Zasavski ljudski univerzi. Prva skupina udeležencev pilotnega programa Izdelovalec kompozitnih izdelkov se je izobraževala na nov način. Uporabili so namreč nov model usposabljanja, pri katerem so kombinirali predavanja, učenje strokovnih vsebin preko spletnega portala in praktično delo v delavnici podjetja Aereform. Razvili so povsem nov program, skupaj s partnerji so ga razvili v okviru programa Erasmus+.

ZT